Életmód

A koronavírus miatt elmaradnak a családi murik az idei hálaadáskor

Az amerikai járványügyi hivatal arra kérte csütörtökön az ország lakosságát, hogy a hálaadás ünnepén idén ne utazzanak rokonaikho, hanem maradjanak otthon.

A hálaadás idén november 26-ára esik. Az Egyesült Államokban az utóbbi egy hétben több mint egymillió új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak – csak az utóbbi egy napban kétszázezret –, és szerte az országban az egyes államok különböző új kijárási korlátozásokat vezetnek be a járvány újabb hulláma miatt. Gavin Newsom kaliforniai kormányzó éppen csütörtökön jelentette be, hogy az állam legnagyobb részén este 10 órától hajnali 5-ig kijárási tilalom lesz egy hónapig.

A kormány bejelentette, hogy egy hónappal – december 21-éig – meghosszabbítják az utazási korlátozást Kanadába és Mexikóba. Az árufuvarozást nem akarják korlátozni, de a szárazföldi határokon csak azok a magánemberek léphetnek át, akiknek ez feltétlenül szükséges. A legtöbb európai ország nem fogadja az amerikai állampolgárokat, csak kivételes esetben.

Forrás: MTI

Koronavírussal kapcsolatos fejlemények:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top