Életmód

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a test már az első perctől fogva tiltakozik – interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon világbajnokkal (x)

Ő az egyetlen ember a világon, aki két alkalommal is teljesítette a 20-szoros Ironmant. 43 éves volt, amikor 2008-ban elkezdett sportolni, ma az egyik legismertebb magyar triatlonista, nevét Mexikótól Svájcon át az USA-ig mindenhol ismerik, Racemachine a beceneve. Csak az extrém kihívások érdeklik, saját magát edzi és motiválja. Szőnyi Ferenc minden versenyén a teljesítőképességének határait súrolja, és úgy tűnik, 56 évesen is megállíthatatlan.

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a test már az első perctől fogva tiltakozik – interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon világbajnokkal(x)
Egy hétköznapi ember számára felfoghatatlan megmérettetéseken vesz részt, legtöbbünknek egynapi edzésprogramja is bőven megerőltető lenne. Eddigi pályafutása során 173 Ironmant teljesített, csak a tavalyi versenyein 2000 km-t futott. Edzésprogramja körülbelül ötször annyi, mit a versenyeken megtett távok. Ugyan a vírushelyzet miatt idén le kellett mondania a versenyekről, Szőnyi Ferenc mindennap a jövőbeli új kihívásokra készül. A BioTechUSA által támogatott triatlonista kemény és következetes edzésekkel, tudatos étkezéssel és étrendkiegészítőkkel készül a jövő évi versenyszezonra.

43 évesen kezdtem el sportolni és ez az egész életemet megváltoztatta, életformámmá vált. A sport rengeteget adott mentálisan és fizikálisan is, általa lettem igazi életszerető ember: erős, kitartó, fegyelmezett, szorgalmas és progresszív – avatott be minket Szőnyi életformájával kapcsolatos gondolataiba. A hétköznapokban nem követ speciális diétát, ám testét folyamatosan karbantartja és az edzések között figyel a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre is, emellett pedig rendszeresen szed étrend-kiegészítőket. Egész évben a BioTechUSA étrend-kiegészítőit használom, ezek végigkísérnek a versenyek előtti felkészülési időszakban és a megmérettetések közben is. Zab shake-kel indul a napjaim többsége, aztán pedig további termékekkel folytatódik. C-vitamin, multivitamin, koenzim, L-karnitin és végül Arthro Guard italpor kerül a poharamba reggelente. 2500-3000 kalóriát viszek be egy nap, igyekszem minőségi, tápanyagokban gazdag, de szénhidrátokban szegény ételeket fogyasztani. Kerülöm a vörös húsokat és zsírokat, törekszem rá, hogy magas fehérjetartalmú ételeket válasszak, amiket szezonális, friss gyümölcsökkel és zöldségekkel egészítek ki.

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a test már az első perctől fogva tiltakozik – interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon világbajnokkal(x)
A vírushelyzet Szőnyi 2020-as versenyterveit is befolyásolta, az egész szezont újra kellett terveznie, de nem csügged. Mindig van újabb nagyszabású terve és számára a versenyek továbbra is ugyanarról szólnak: rájönni, hogy hol van a teljesítőképességének a határa vagy létezik-e egyáltalán.

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a test már az első perctől fogva tiltakozik – interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon világbajnokkal(x)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top