Életmód

Mennyei kávékülönlegességek otthonra

Ha a karamell a kedvenced, imádni fogod ezt a receptet. Ha a tejszínes finomságok vesznek le a lábadról, akkor is jó helyen vagy. Egyszerűen elkészíthető kávékülönlegességeket hoztunk.

Ismerős az érzés, amikor nem elég egy egyszerű kávé ahhoz, hogy kerek legyen a napod? Persze ez nem azt jelenti, hogy soha nem jöhet szóba a jó öreg eszpresszó, hanem inkább azt, hogy a változatos íz kavalkádot felvonultató kávékülönlegességek még tökéletesebbé teszik az eleve nagyszerű kávéélményeket.

Az ínyencségek kedvelőinek csodás lehetőséget kínál a kávézás, hiszen megannyi csodálatos íz élményhez juthatunk a változatosság jegyében. Az pedig külön öröm, hogy nemcsak a kávézókban kaphatjuk meg ezeket az élményeket, hanem a saját konyhánkban is. Hiszen a legtöbb izgalmas kávékülönlegesség elkészítése nem ördöngösség. Hoztunk négy receptet, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni.

Tejszínes sűrített tejes kávé

Nem, nem írtunk el semmit, ebbe a kávéba tényleg sűrített tejet kell tenni. Az arabicából megfőzött eszpresszóhoz még melegében érdemes hozzáadni a masszát, elsősorban ízlés szerint – bár tény, hogy nem kell sajnálni belőle. Ha alaposan összekavartad a kávéval, önts bele 1 deci tejet és ezzel is keverd el. Majd jöhet a tejszín ízű fagyi, általában egy gömb elég is. A hosszú szárú kanalat készítsd elő feltétlenül, azzal kanalazhatod a mesés kávés fagyidat. A tetejéről természetesen nem hiányozhat a fahéj vagy a kakaópor, na meg a tejszínhab sem.

Jeges vaníliás csoda

Bár elsősorban a jó időben imádjuk, vannak, akik egész évben esküsznek a jeges kávékra. Az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb ital a vaníliás jeges kávé. Az alapja ugyancsak egy arabicából főzött eszpresszó. Ehhez jöhet tejhab – másfél deci tejből. Mivel jeges kávé, tökéletes hozzá a vaníliás fagyi, ám azt kavard nyugodtan bele, miután az apróra őrölt jeget is beletetted. A tejszín megkoronázza az egészet. A tetejére mehet bármi, amit szeretsz, a vaníliás ízhez szinte minden illik. Az öntetek közül a csokis és a karamelles is tökélete választás, de fahéjat vagy kakaóport is szórhatsz rá. Nagyon könnyen elkészíthető, és isteni. Ugye kipróbálod?

Nutellás tejeskávé

Nem, ez nem csalás, nem ámítás, ebbe az izgalmas párosításba a legtöbben beleszeretnek, akik kipróbálják. Mivel otthon is 2 perc alatt összedobható, nagy eséllyel te is azok között a szerencsések között leszel rövidesen. Az alap megint csak egy jó arabicából készült eszpresszó, amihez melegen add hozzá a nutellát. Nem, nem a mogyorókrémhez a kávét, tehát a krémből legyen a kevesebb, az arányokról az édes szájúak se feledkezzen meg. Ha elolvadt az édesség, jöhet a habosított tej. Csak azután édesítsd, miután megkóstoltad, ugyanis valószínűleg sokan nem is szeretnék édesebbre. A tetejére mehet tejszínhab, arra pedig apró mogyoródarabok. Vigyázat, függőséget okoz! Mi szóltunk…

Karamelles ölelés

Lehet hidegen frissítő vagy forrón melengető, a karamelles tejeskávé tökéletes választás azoknak, akik valamilyen extra élvezetre vágynak. Ha forrón szereted, a friss, arabicából főtt eszpresszóhoz add hozzá a karamelles fagyit és hagyd, hogy elolvadjon. Adj hozzá meleg tejet vagy tejhabot és kavard össze. Ha hidegen szereted, a kávéba a hűtőből kivett tejet öntsd és utána tedd hozzá a karamelles fagyit. Apróra őrölt jég is mehet hozzá, ha valódi lehűlésre vágysz, de erre inkább nyáron lesz nagyobb esélyed. Tetejére tejszínhab és karamelles öntet, esetleg karamelldarabok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top