nlc.hu
Életmód

A gleccservédő influenszer tragikus halála

Gleccservízbe esett és meghalt a gleccservédő influenszer

Vang Hsziang-csün valószínűleg egy jégtábla alá sodródott, ahonnét szinte lehetetlen élve kikerülni.

Olvadó gleccser jéghideg vizébe veszett Vang Hsziang-csün népszerű kínai influenszer és környezetvédő, akit a közösségi médiában Glacier Bro becenéven emlegettek a gleccserek védelme iránti elkötelezettsége miatt.

glacier bro

Vang a gleccserek védelmének szentelte az életét – Forrás: YouTube-videó

A 30 éves férfi éppen egy gleccservízesést tekintett meg Tibet északi részén, Lhari megyében, amikor a tragédia történt. A holttestét nem találták meg, de közösségimédia-beli profilján gyászjelentés tűnt fel. “Fivérem immár örökre kedvenc vízesésében nyugszik. Egész életében megszállottja volt a gleccsereknek, az életét adta értük. Ez a legjobb végső nyughely számára” – olvasható a nekrológban. Egy, a kínai közösségi médiában terjedő videón látszik, amint Vang egy sziklára felmászva elveszíti az egyensúlyát egy vízesés lábánál, majd a gyors sodrású jeges vízbe esik.

Az influenszert jól ismerték a gleccserek világát bemutató és a figyelmet a klímaváltozás következményeire felhívó videóiról – amelyeken jégmezőkön botladozva lelkendezve számol be gleccserbarlangok és -alagutak felfedezéséről – gyorsan népszerűek lettek a világhálón.

(MTI)

Olvass még a gleccserekről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top