nlc.hu
Életmód

A magyarok alkoholfogyasztása

Ittunk, mint a gödény – az uniós átlagnak csaknem a dupláját költöttük alkoholra

Zacher Gábor szerint emelkedő tendenciát mutat azoknak a száma, akik nem érzik jól magukat a saját bőrükben, innen pedig már csak egy lépés az ivás.
üveg

Az európai uniós átlag majdnem dupláját költötték a magyar háztartások alkoholra 2019-ben – ez derült ki az Eurostat frissen közölt felméréséből. Így Finnországgal és Horvátországgal holtversenyben a 6. alkoholra legtöbbet költő ország lett Magyarország – számolt be az RTL Híradó.

Zacher Gábor szerint ez az arány pedig biztosan nőtt 2020-ban, a koronavírus megjelenése okozta többhónapos bezártság miatt, ahogy a súlyos alkoholizmus betegség is egyre nagyobb méreteket ölt itthon. A szakember szerint a járvány sokaknál erősítette a függőséget vagy agressziót szült, mert nem tudták kezelni a problémáikat.

Bár a koronavírus terjedése miatt az összes kocsma bezárt, az online alkoholrendelés nőtt. Egy felmérés szerint tavasszal akár 200-300 százalékkal nőhetett az alkoholt értékesítő webáruházak forgalma.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock 

 

Olvass még az alkoholizmusról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top