Életmód

Immunerősítés: a D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez (x)

2020-ban sokkal aggasztóbb torokfájásra ébredni, mint egy évvel ezelőtt. Nem szabad félvállról venni, viszont szerencsére D-vitaminnal nagyon sokat tehetsz az immunrendszered normál működéséért.

Hogyan juthatsz D-vitaminhoz? Egyrészt napfény hatására a bőrünkben termelődik, másrészt étkezéssel is bevihető.

Mi az, amit biztosan tudunk a D-vitaminról?

  • Az ajánlott napi 1500-2000 nemzetközi egységnyi D-vitamin adagból átlagos magyar étrenddel nagyjából nyolcvan nemzetközi egységnyit tudunk bevinni, vagyis megenni.1
  • A tél végére tízből kilenc ember D-vitamin-hiányos Magyarországon a felmérések szerint.2
  • Magyarországon az egészséges, menopauza utáni nők között nyáron és ősszel 50%, télen és tavasszal 70% volt a D-vitamin-hiány. 3
  • A D-vitamint a szervezet két–három hónapig raktározza. 3
  • Kétféle D-vitamin létezik: a D2-vitamin, amit táplálékkal viszünk be és a D3-vitamin, amely a bőrben napfény vagy mesterséges besugárzás hatására keletkezik, illetve táplálkozás során is bevihető. Az állati eredetű élelmiszerek D3- és D2-vitamint, a növényi eredetűek D2-vitamint tartalmaznak. 3
  • A D3-vitamin-képzés az életkorral jelentősen csökken, időskorunkban a bőr D-vitamin előállító képessége már csak fele a fiatal kori állapothoz képest. 3
  • A szoláriumok által kibocsátott UV-A sugárzás nem alkalmas D3-vitamin képzésére. 3
  • A D-vitaminpótlás esetén több szempontot érdemes figyelembe venni: például az életkort, az évszakot, a szabadban töltött időt és azt is, hogy hogyan táplálkozunk.

Immunerősítés: a D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez (x)

A D-VION lágy kapszula picike, aranyszínű gyöngy, így bevétele egyszerű. Növényi olajban oldott, könnyen hasznosítható D-vitamint tartalmaz, valamint laktóz- és gluténmentes. Segít egész évben megfelelő D-vitamin szintet biztosítani a szervezet számára, már napi egy lágy kapszula bevételével. Két kiszerelésben érhető el: 60 és 120 darabos formában, amivel 2 vagy 4 hónapra elengendő D-vitamint biztosíthatunk magunknak. D3-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához, valamint a kalcium normál felszívódásához és hasznosulásához.

D-VION 2000 NE D3-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő lágy kapszula. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

www.dvion.hu

P&G Hungary Kkt. 1082 Budapest, Kisfaludy u. 38., +36-1-451-1256

MAT-HU-VIGANTOL-20-000061

 

1. dr. Takács, I., dr. Benkő, I., dr. Toldy, E., et al.: Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében. ORVOSI HETILAP, 2012, 153, 5-26. 
2. Segítheti-e a D-vitamin a vírusfertőzések elleni védelmet?   Letöltés ideje: 2020.11.19.

3. Táplálkozási Akadémia Hírlevél 7. Évfolyam, 2. Szám, 2014. március.  Letöltés ideje: 2020.11.19.
 

Immunerősítés: a D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez (x)

MOST TE JÖSSZ! TESZTELD MAGAD!

Mennyire edzett az immunrendszered?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top