nlc.hu
Életmód

Zoom-mítingethez bérelhető kecskék

Viccből Zoom-mítingekhez árulta kecskéit, húszmilliót keresett vele

Félig poénnak szánta az ötletet Dot McCarthy. Most egy rakás pénzen ül.
Kecske

50 ezer fontot, azaz nagyjából 20 millió forintot keresett eddig a lancashire-i farmer, aki kölcsönzős szolgáltatást indított – kecskékkel. Az ötletet eredetileg viccnek szánta: az ajánlat szerint a kecskéket bármikor bekapcsolja bármilyen Zoom-mítingbe, hogy jelenlétükkel növeljék az esemény fényét. (Vagy inkább tegyék azt elviselhetővé, ismerve a Zoom-mítingeket.) A közönség azonban halálosan komolyan vette az ajánlatot, és habzó szájjal ugrottak rá a cégek és magánszemélyek. Dot McCarthy így teljes létszámmal működtetheti gazdaságát, senkitől sem kell megválnia. Mint a BBC-nek nyilatkozta, „viccesebb ez így”, mintha trágyával kellene házalnia.

Korábban esküvőkre, rendezvényekre, ismeretterjesztő látogatásokra lehetett kibérelni a takaros farmot, ez hozott annyit a konyhára, hogy fejlődhessenek, ám ezek értelemszerűen most elmaradtak. Dot, aki öt éve vette át a gazdaságot édesanyjától, öt fontért „adta” alkalmanként a kecskéket, akik némi technikai segítséggel – a 32 éves nő finoman szólva nem egy rendszergazda – csatlakoznak bármilyen mítinghez. Április 20-án hirdette meg a szolgáltatást, viccből – másnap 200 megkeresésre ébredt. Azóta világszerte megjelentek a kecskéi mindenféle céges és baráti mítingen, alkalmanként csak pár percre. Egy család egyébként minden szombaton „megrendeli” Margaretet, a cuki kecskelányt egy-egy hosszabb terápiás ülésre, ma már családtagként kezelik.

A pénzt egyébként napkollektorokra is költi majd a személyzet fizetése mellett.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top