nlc.hu
Életmód

Ezért ne adj kék színű fürdőruhát a gyerekre

Nyugtalanító fotó mutatja, miért ne adj kék színű fürdőruhát a gyerekre

Sokkal nehezebb észrevenni kék színű fürdőruhában a gyereket a medencében, főleg, ha elmerül a vízben.

Elgondolkodtató képpel figyelmeztette az ausztráliai CPR Kids nevű gyermekegészségügyi szervezet a szülőket, hogy ne adjanak a gyerekekre kék színű fürdőruhát.

A Facebook-oldalukra kitették ezt a fotót, az alábbi szöveggel: „Mit látsz a víz alatt? Nézd meg jól? Látsz valamit? Egy gyereket? Igen, egy gyerek van a képen. Nehéz elhinni, tudjuk!”

Aggasztó fotó mutatja, miért ne adj kék színű fürdőruhát a gyerekre

Látsz valamit a vízben? (Fotó: Facebook/CPR Kids)

Egy másik képen aztán meg is mutatták, hol van a vízben a gyerek:

Ezért ne adj kék színű fürdőruhát a gyerekre

A bekarikázott részen egy gyerek van a víz alatt (Fotó: Facebook/CPR Kids)

A tanulságos kísérlethez megkértek egy gyereket, aki halványkék fürdőruhában volt, hogy ússzon le a medence aljára. Aztán ők is meglepődtek, mennyire nem látszik belőle semmi.

A lényeg, hogy lehetőleg ne adj kék, sötét vagy fakó színű fürdőruhát a gyerekekre. Válassz élénk színűeket, mert sokkal jobban látszanak a vízben!

Going for a swim this weekend? Make sure you dress the kids in bright and colourful swimwear so that they are easier to see at all times. Remember; drowning is silent, and every second counts. #fluorosoyouknow

Közzétette: CPR Kids – 2021. január 29., péntek

A CPR Kids megjegyzi azt is, hogy a vízbe fulladás általában hangtalanul történik, és minden másodperc számít, ezért nagyon fontos, hogy jól lásd a gyereket.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay)

Vigyázz a gyerekekre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top