nlc.hu
Életmód

Jogi kiskaput találtak a konditermek

Jogi kiskaput találtak a konditermek, tucatjával nyitnak ki

A kormányrendelet szerint sportolók továbbra is látogathatják a konditermeket a versenyekre való felkészülésük miatt. Ha pedig egy átlagember is belép egy sportegyesületbe, előtte is megnyílik ez a lehetőség…

A járvány miatt Magyarország edzőtermeinek nagy része zárva tart, sok panaszt olvasni a közösségi médiában arról, hogy sok edzőhely a csődtől tart. Eközben rengeteg az olyan ember, aki menne edzeni, de a jelenlegi szabályozás szerint ezt nem teheti meg. Illetve egy jogi kiskapunak köszönhetően mégis, amire egyre több konditerem talál rá, és nem félnek kihasználni – írta meg a Blikk.

Kőkemény edzés a teremben (fotó: Pixabay)

Kőkemény edzés a teremben (Fotó: Pixabay)

Ha valaki belép egy sportegyesületbe, a hatóság szemében máris sportolónak számít, aki jogosan tudja igazolni a konditeremben tartózkodását, azt mondván, hogy versenyre készül akkor is, ha egyébként esze ágában sincs elindulni bármilyen versenyen. Egyes edzőtermek ezt suttyomban csinálják, de akadnak helyek, ahol a közösségi médiában hirdetik a lehetőséget. Az EMMI a lapnak megerősítette, hogy a szabadidős sportolók és az egy versenyre rajtengedélyt kapók nem járhatnak terembe, ám ehhez képest a korábbi 15-20 ezer hivatásos sportoló száma ugrásszerűen lőtt körülbelül százezerre. Egy budapesti terem munkatársa telefonon magyarázta el a lapnak, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy eljárhasson hozzájuk edzeni:

Elmész a testépítő-szövetséghez, belépsz, befizeted a 12 ezres éves tagdíjat, megcsináltatod az orvosi vizsgálatot, egy vérnyomásmérés az egész, kapsz egy igazolást és jöhetsz.

A Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetségének vezetője nem örül a történteknek, de megérti a kétségbeesett üzemeltetők lépését, közben pedig kísérleti nyitás lehetőségével kereste fel Kásler Miklós minisztert, mely során a biztonsági óvintézkedésekre kiemelt figyelmet fordítva nyithatnák újra a termeket.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top