nlc.hu
Életmód

Ilcsi Boosterek az otthoni arcápolásban

Segítünk, hogyan használd otthon az Ilcsi Boostereit

Három gyakori bőrproblémára is találhatunk Ilcsi Boostert, segítünk nem csak a választásban, de abban is, miként használjuk otthon ezeket a célzott bőrápolókat.

A natúrkozmetikumok kedvelőinek izgalmas újdonságot jelenthetnek az Ilcsi Booster arcápolók, melyekkel nemcsak a kozmetikusoknál találhozhatunk, de az otthoni arcápolási rutinba is beépíthetjük őket. Kérdés azonban, melyiket hogyan használjuk, és legfőképp a három újdonság közül melyik illik a bőrtípusunkhoz? Ennek jártunk utána.

Az Ilcsi Booster arcápolói közt találjuk a Rózsaszirom Booster, a Karotin Extra Booster és az Almás Citromos C-Vit Boostert. Ha még nem használtál boostert, érdemes tudnod róla, hogy ezek az arcápolók igazi kis erőművek, amik magas koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagokat, jóval magasabban, mint például egy arckrém. Éppen ezért ezeket célzottan a bőrprobléma szerint érdemes kiválasztani, ami lehet vízhiány, akné, pigmentfolt vagy a bőröregedés jelei is. 

Ilcsi újdonságok: Booster arcápolók

Ilcsi újdonságok: Booster arcápolók

Lássuk, a három Booster közül melyik lehet számodra a legmegfelelőbb!

Vízhiányos bőr

Honnan tudod, hogy vízhiányos a bőröd és nem száraz? Ha alapvetően könnyen zsírosodik a bőröd, a szeles, hűvös időben vagy a szoba száraz levegőjétől mégis húzódik, akkor ez az egyik jele lehet, hogy vízhiányos a bőröd. Ugyanígy, ha tudod róla, hogy zsíros bőröd érzékeny, ezért hajlamos allergiára, ekcémára, kipirosodásra, szintén együtt járhat vízhiányos állapottal a dolog, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mi is elő tudjuk idézni ezt. A zsíros bőrt ha túltisztítjuk, erősen alkoholos termékeket használunk rá, akkor sérülhet a külső védőrétege és így a vízmegtartó képessége is.

Ilyen esetekben jönnek jól a vízhiányos bőrre kialakított kozmetikumok, mint az Ilcsi Rózsaszirom Booster.

Ilcsi Rózsaszirom Booster

Ilcsi Rózsaszirom Booster

Előnye, hogy

  • könnyed állagú, nem nehezíti el a zsíros bőrt sem
  • nagyon jól felszívódik, szépen rétegezhető, nem lesz ragacsos a bőr
  • Hatását tekintve mélyen hidratálja a bőrt, így kezeli a vízhiányos állapotot.
  • Ha vízhiányos a bőrünk, könnyen megjelenhetnek kisebb szarkalábak, amik a booster használatával, az intenzív nedvességpótlással eltüntethetők.

Egy booster azonban nem egyetlen hatóanyag képességére épül, mindig többféle aktív összetevőt is tartalmaz, a Rózsaszirom Booster esetén a hidratáló összetevők mellett antioxidáns koffein, a bőr természetes védőrétegének fenntartását segítő linolsav és omega-3 zsírsav is megtalálható.

Érett bőr

Az érett bőr számára kiemelten fontos a megfelelő hidratálás, azon összetevők alkalmazása, melyek segítik a bőr feszességének, simaságának javulását, egyszóval a megfelelő anti-aging. Az Ilcsi készítményei közül a Karotin Extra Booster lehet erre megfelelő, ugyanis

  • többféle vízmegkötő, hidratáló összetevőt tartalmaz,
  • valamint természetes hidratáló elemet is, amelyekről azt érdemes tudni, hogy a bőrben is megtalálhatók, és segítik a bőr vízmegtartó képességét. 
  • A booster itt sem csupán hidratál, tartalmaz úgynevezett rézglükonátot, ami nagyon jó sejtregeneráló, segíti az egyik leghatékonyabb szabadgyökfogó enzim (SOD) tevékenységét, vagyis, anti-aging szempontból nagyon jó helyen van a készítményben.
Ilcsi Karotin Extra Booster

Ilcsi Karotin Extra Booster

Állaga egészen vízszerű, könnyed, egyáltalán nem nehezíti el a bőrt, így nappal is kényelmes lehet hidratáló krémünk, fényvédőnk alatt – valójában észre sem fogjuk venni, hogy felvittük. Ahogyan a többi boosterből is, 4-5 cseppnyi elegendő egy alkalommal, így kiadós mennyiségről beszélhetünk, 2-3 hónapig napi használattal is kitartanak.

Aknéra hajlamos, zsíros bőr

A zsíros, aknéra hajlamos bőr számára nagyon fontos, hogy a faggyútermelést normalizáljuk, de ezt semmiképp sem szárító készítmények alkalmazásával tegyük. Ha pattanásos a bőr, az a bőr gyulladásos problémája is, így ezt is szem előtt kell tartani, kerülni kell az irritáló, bőrérzékenyítő kozmetikumokat. Az Ilcsi Almás Citromos C-Vit Booster jó választás lehet a bőrprobléma kezelésében, ugyanis

  • többféle gyulladásgátló, bőrnyugtató hatóanyagot tartalmaz
  • a benne található C-vitamin-származék szuper antioxidáns és szintén gyulladáscsökkentő hatással is bír. Emellett azonban serkenti a kollagéntermelést és pigmentfoltok elleni hatása is igazolt, így
  • a nagy segítségünkre lehet a bőrkép javításában, az egységesebb, simább bőrfelszín elérésében.
Ilcsi Almás Citromos C-Vit Booster

Ilcsi Almás Citromos C-Vit Booster

Vizes, enyhén géles textúrájú, könnyed állagú booster, ami pillanatok alatt felszívódik. Kellemes érzet felvinni, hidratáló hatása azonnal érezhető. Mivel a C-vitamin és C-vitamin-származékok a fényvédők hatását is javítják, már csak emiatt is érdemes reggel is használni, a fényvédő felvitele előtt.

A sorrendiség nagyon fontos!

Ha már tudod, melyik Boostert válaszd, elmondjuk azt is, miként alkalmazd otthon. A boostereket mindig

  • arctisztítás után,
  • ha használsz hidratáló arctonikot, azt követően,
  • minden egyéb arcápoló előtt használd, ideértve a szérumokat, arckrémeket.
  • A hidratáló krémet nem helyettesíti a booster, mindig krémmel zárd a sort, ez segíti a boosterek hatóanyagait is a „munkában”.
  • Használhatod reggel is este is őket, de
  • reggelente szükség esetén használj fényvédőt, a boosterek nem helyettesítik a megfelelő fényvédelmet.

Mint az Ilcsi termékei általában, ezek is natúrkozmetikumok, melyeket a természetes összetevők jellemeznek, ráadásul a Boosterek vegánok is. Hogy valódi hatékonyságukat lássuk, egy-másfél hónapnyi időt érdemes adni nekik. Persze extra hidratáló képességüket már azonnal érezni fogjuk, de az aktív összetevők valódi bőrnyugtató, ráncsimító, a bőrképet javító hatásához kell pár hét, mint minden más booster vagy szérum esetén is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top