nlc.hu
Életmód

Gyanú: elvágta a fékkábelt a volt férj, a nő meghalhatott volna

Gyanú: elvágta a fékkábelt a volt férj, a nő akár meg is halhatott volna az autójában

A szerelők mondták meg az ercsi nőnek, hogy valaki elvágta a fékcsöveket az autóján. A gyanú szerint a volt férj keze van a dologban.

A Blikk közölt írást egy ercsi ügyről. A 39 éves Szabó Marianna azt mondta nekik, hogy sok évi megaláztatás után vált el 54 éves férjétől, de azt nem gondolta volna, hogy a férfi képes az életére törni

A lap azt írja, hogy a férfi bement Marianna munkahelyére, és a gyanú szerint ott elvágta autójának fékcsövét. Az édesanya erről mit sem tudott, amíg nem szállt be a kocsiba és indult el hazafelé. „Munka után siettem haza a kisfiamhoz, amint végeztem, autóba vágtam magam. A közeli körforgalomig el is jutottam, ott azonban hiába nyomtam a féket, a pedál egyszerűen beesett, nem reagált, bárhogy is nyomtam. Éreztem, hogy ennek a fele sem tréfa, viszont azt is tudtam, hogy bármi áron haza kell jutnom a gyerekemhez. Motorfékkel, csigalassúsággal valahogy hazavánszorogtam, aztán másnap azonnal vittem a kocsit a szervizbe” – magyarázta a nő a Blikknek, és hozzátette, hogy nem gondolta volna, hogy a volt férj áll a fék meghibásodása mögött, mígnem a szerelők azt mondták, hogy valaki elvágta a fékkábelt. „Ezen a ponton már viszont biztos voltam benne, hogy csak ő lehet a tettes, ezért a főnökömet megkértem, hogy nézzük vissza az előző napi kamerafelvételeket” – mondta Marianna.

Egy körforgalomnál derült ki, hogy nem működik a fék / Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

Egy körforgalomnál derült ki, hogy nem működik a fék / Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A videón a nő állítása szerint pontosan látszott, hogy a férfi behajt a személyzeti parkolóba, kiszáll a kocsijából, elsétál Marianna járművéhez, és valamit bütyköl rajta. „Nem sokon múlt, hogy nem haltam meg, de még ez sem volt neki elég. Utána ugyanis körbekaristolta kívülről a kocsimat, a szelepeket pedig levágta az abroncsokról. Vigasztalhatatlanul sírtam. Nem tudom megérteni, hogy lehet ennyire gonosz egy ember, akihez több mint tíz éve papíron semmi közöm. Mi ugyanis 2009-ben elváltunk, azóta csak a bíróságon találkozunk, a gyerektartásról azóta nem tudunk megegyezni – tette hozzá Marianna, akit meglepte férje tette, noha a felőle érkező agresszió nem új számára.  – Amíg együtt voltunk, egy elenyésző szakaszt leszámítva, mindig vert engem. A legutolsó esetnél az akkor négyéves kisfiam védett meg, egy seprűnyéllel tartóztatta fel az apját, hogy ne bántson. Akkor eljöttük, de az életünk továbbra is egy pokol. Állandóan fenyeget minket. Ami a legszörnyűbb, hogy házi őrizetben van, mindössze három kilométerre lakik tőlünk.” 

A férfi részben beismerő vallomást tett, azt azonban tagadja, hogy a fékcsövet ő vágta el.

Marianna ügyvédje, dr. Lichy József azt mondta a Blikknek, hogy szerinte „ez nem közlekedési, hanem élet elleni cselekmény kísérlete volt. Itt nem arról volt szó, hogy defektes volt a gumi, hanem az ügyfelem akár meg is halhatott volna, vagy mások életét veszélyeztethette volna, ha nincs ennyire észnél.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top