nlc.hu
Életmód

Orbán szerint húsvétra minden regisztrált magyar beoltható

Orbán Viktor: ha a kínai vakcinát is bevetjük, húsvétra 2 millióan lesznek beoltva

Húsvétig akár 2,4 millió, nyárra pedig 6 millió embert is be lehet oltani, de ehhez szükség lesz a kínai vakcinára is – mondta el a miniszterelnök a szokásos péntek reggeli Kossuth Rádiós interjúban.

Magyarország nem enyhített, az utóbbi időben mégis újra emelkedésnek indult a fertőzöttek száma. Orbán megkérdezte az EMMI miniszterét, Kásler Miklóst, aki szerint a gyorsabban terjedő brit variáns áll az emelkedés mögött. Ennek ellenére a miniszterelnök szerint további szigorításra nem lesz szükség, mert a védőoltások folyamatosan beadásával lehet majd orvosolni a problémát.

Orbán Viktor pénteken az Operatív törzssel való konzultációra érkezik (fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Orbán Viktor pénteken az Operatív törzssel való konzultációra érkezik (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Magyarországon jelenleg hivatalosan már 383 000 ember esett át a betegségen, valamint 310 448 ember kapta meg legalább a védőoltás első adagját, , így összesen már 700 000 magyar mondható védettnek a Coviddal szemben – összegezte a miniszterelnök. Orbán elmondta, hogy a kínai vakcina hamarosan megérkezik Magyarországra, és ha azzal is elkezdenek oltani, akkor húsvétra mind a 2,4 millió embert, aki regisztrált a védőoltásra, be lehet oltani a vakcinával. Ez a szám nyárra pedig hatmillióra nőhet. A miniszterelnök elmondta, hogy az orosz vakcinával már megkezdték az oltást, de a kínai vakcinából minden szállítmányt külön meg kell vizsgálni egy magyar biztonsági vizsgálatnak megfelelően. Elmondta, hogy a portyázóknak és fürkészeknek készen kell állniuk, és ha valahol leesik néhány százezer vakcina egy teherautóról, ott kell lennie egy magyar portyázónak, aki elkapja. Orbán az újabb nemzeti konzultációról is mesélt: ez most rövidebb lesz, mint a korábbiak, mindössze 5-6 kérdés lesz rajta, amiket most véglegesítenek. Mivel ezúttal nincs idő leveleket kiküldeni, ezért ez most csak online lesz elérhető. Ebben többek között arra is rákérdeznek majd, hogy adjanak-e különféle kedvezményeket a már beoltottaknak.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top