nlc.hu
Életmód

Extrém hideg Amerika déli államaiban

Ítéletidő Amerikában: még Alaszkában is melegebb van, mint Texasban

Szokatlan hideg tombol az Egyesült Államok déli államaiban.

Milliók maradtak áram nélkül az Egyesült Államok déli részén és Mexikóban a rendkívüli hideg és a havazás miatt, sorra dőlnek meg a hidegrekordok – számolt be az RTL Híradó.

Az időjárás Texasban okozta a legnagyobb gondot, az államban szükségállapotot is hirdettek. Egyes helyeken -18 fokig süllyedt a hőmérséklet. Dallasban hidegebb van, mint az ötezer kilométerrel északabbra lévő Alaszka legnépesebb városában.

Hóban ragadt autót tolnak az emberek Texasban

Elakadt autót próbálnak kiszabadítani a hó fogságából a texasi Austinban 20201. február 15-én (Fotó: Montinique Monroe/Getty Images/AFP)

A fagy miatt akadozott az áramellátás is, erőművek álltak le, beleértve az ellátás felét biztosító szélturbinákat. A zord időjárás 25 amerikai államot és 150 millió embert érint, és az előrejelzések szerint lesz még folytatása a hidegnek.

A szokatlan hideg és az áramkimaradási hullám elérte Mexikó északi részét is, ötmillió fogyasztó maradt áram nélkül. Rengeteg a baleset a csúszós utakon, de több ezer repülőjáratot is töröltek.

(Kiemelt kép: Montinique Monroe/Getty Images/AFP)

Extrém hideg Amerikában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top