Márciusban kezdődhet a lazítás Angliában, június 21-re minden korlátozás megszűnhet

nlc | 2021. Február 23.
Négy szakaszban oldanák fel a járvány miatti korlátozásokat Angliában, a lazítási terv március 8-án kezdődhet, és június 21-re a kapcsolattartásra vonatkozó összes korlátozás megszűnhet.

Június 21-től az emberek közötti kapcsolattartás összes jogi korlátozását fel lehet oldani Angliában, ha a koronavírus-járvány megfékezését célzó célkitűzések és kritériumok maradéktalanul teljesülnek addig – közölte hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson a londoni alsóházban ismertette a gazdaság és a társadalmi élet újraindítására kidolgozott, négy nyitási szakaszból álló kormányzati tervet. Nyomatékosan hangsúlyozta, hogy a tervezetben szereplő minden egyes enyhítési lépés előtt az ugyancsak négy pontot tartalmazó kritériumrendszer összes elemének teljesülnie kell, és az egyes nyitási szakaszok között legalább öt hétnek el kell telnie.

1. szakasz, március 8-tól

2. szakasz, április 12-től

3. szakasz, május 17-től

4. szakasz, június 21-től

A nyitási szakaszokhoz a brit kormány négy pontból álló kritériumrendszert állított össze, és mind a négy feltételnek teljesülnie kell minden további lépés előtt.

Ennek alapján a zárlat feloldásának folyamata akkor haladhat előre a meghatározott időpontokban, ha az oltási program sikeresen folytatódik, ha a bizonyítékok azt mutatják, hogy a koronavírus elleni vakcinák csökkentik a kórházi kezelésre szorulók és a koronavírus okozta halálozások számát, ha az aktuális fertőződési ráták nem fenyegetnek a kórházi kezelésre szoruló betegek számának fenntarthatatlan mértékű megugrásával, illetve ha nincs olyan új vírusvariáns, amely alapvetően megváltoztatja a kockázatok megítélését.

(MTI)

(Kiemelt kép: Oli SCARFF / AFP)

Járvány Nagy-Britanniában:

Exit mobile version