Utazás

Hétfőtől Angliában 6 embernél több nem tartózkodhat együtt

Épületekben és szabadtéren is hat főben korlátozza a brit kormány azoknak a számát, akik összegyűlhetnek, ugyanis a szigetországban ismét növekedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma.

Hétfőtől a parkokban, az éttermekben, a pubokban és a többi közösségi létesítményben is megszűnik a nagy társasági élet, ugyanis onnantól kezdve hatnál több nem egy háztartásban élő ember nem gyűlhet majd össze egymás közelében – írja az MTI.

A rendelkezés érdekessége, hogy a magánlakásokra is vonatkozik, de azért kivételeket is hagy például az iskolák, a munkahelyek és a szervezett csapatsport-események formájában, illetve esküvőkre és temetésekre sem vonatkozik. A korlátozás alól mentesülő események és helyszínek teljes listáját a brit kormány a héten közzéteszi. Bár a rendelkezés szigorúnak tűnhet, a járvány első hullámában a brit kormány jóval szigorúbb volt: akkor kettőnél több, nem egy háztartásban tartózkodó ember sem tartózkodhatott már együtt, és a nem egy háztartásban lakó családtagok és ismerősök sem látogathatták egymást, és csak élelmiszerek, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás igénybevétele, valamint napi egy rövid testedzés végett lehetett az utcára menni.

Hétfőtől már nem gyülekezhetnek így az angolok a pubok előtt (fotó: Peter Summers/Getty Images)

Hétfőtől már nem gyülekezhetnek így az angolok a pubok előtt (Fotó: Peter Summers/Getty Images)

A múlt hónapban végig ezer alatt járt a tesztekkel igazolt új fertőződéses esetek napi száma. A mostani megugrás mindazonáltal jóval elmarad a nagy-britanniai koronavírus-járvány áprilisi tetőzése idején mérttől. Akkor  a jelenleginél sokkal szűkösebb tesztelési kapacitás mellett is – volt olyan időszak, amikor naponta 6 ezernél több új koronavírus-fertőzést mutattak ki, és előfordult, hogy meghaladta az 1200-at a halálos áldozatok napi száma. A kedd délelőtt zárult 24 órában 32 halálesetet jelentettek a brit egészségügyi hatóságok. Nagy-Britanniában eddig több mint 17 millió koronavírustesztet végeztek el, és ezek közül 352 560 lett pozitív. A halálos áldozatok száma meghaladja a 41 ezret.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top