Aktuális

Karanténba került 75 vágóhídi dolgozó, 300 ezer csirkét gázosítanak el

Angliában nagyjából 300 ezer csirke elgázosítására készülnek, miután jelenleg nincs olyan vágóhíd, ahol le tudnák vágni őket. Mi tehet erről? Természetesen a koronavírus.

Nagy-Britannia egyik legnagyobb húsfeldolgozójában a koronavírus miatt 75 dolgozó került karanténba, az ügy pedig a húsiparban komoly láncreakciót indított el. A norfolki üzem lényegében leállt, az érkező állatokat nem tudják feldolgozni – írja a 444.

A képen látható csirkék csak illusztrációk, őket nem gázosították el (fotó: Pixabay)

A képen látható csirkék csak illusztrációk, őket nem gázosították el (fotó: Pixabay)

Nagy-Britanniában hetente nagyjából 20 millió csirkét dolgoznak fel, ezeknek a nagy részét nagy vágóhidakon, melyeknek nagyjából heti kétmillió csirke a teljesítményük. Egy-egy ilyen vágóhíd kiesése komoly problémákat tud okozni a láncban, a Norfolkba szánt csirkéket például most nem tudják máshol levágni. Ennek következménye, hogy most nagy számban gázosítják el őket, amihez általában szén-dioxidot használnak. A tetemeket nem dolgozza fel az élelmiszeripar, maximum takarmányanyagnak használják őket. Nem először történik idén ilyen, hasonló okokból Skóciában 110 ezer csirkét már el kellett altatni.

Friss híreink a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top