nlc.hu
Életmód

Pizza reggelire egészséges?

Pizza reggelire? Egyes szakértők szerint egészségesebb, mint a müzli

Jó hír azoknak, akik akár reggel is képesek betolni néhány szelet pizzát.

Van egy jó hírünk azoknak, akik imádják a pizzát, és szívesen fogyasztják az esti rendelés reggeli maradványait is akár. Egy táplálkozási szakember szerint a pizza valójában egészségesebb reggelire, mint a legtöbb gabonaféle, például a müzli vagy a zabpehely.

Egészségesebb a pizza reggelire mint a müzli

Fotó: Unsplash/to Ivan Torres

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden reggel fogyasszunk el pár szelet pizzát. A szakértő inkább arra szeretne rámutatni, hogy egyáltalán nem egészséges gabonaféléket fogyasztani reggel.

A táplálkozási tudós, Chelsey Amer szerint meglepő, de egy átlagos szelet pizza és egy tál gabona teljes tejjel majdnem ugyanannyi kalóriát tartalmaz, a pizzában azonban sokkal több a fehérje, így növeli a jóllakottság érzését. Amer azzal folytatja, hogy a pizza kevesebb cukrot tartalmaz, mint a legtöbb müzli.

Például egy szelet pizza kevesebb, mint 5 g cukrot tartalmaz , míg egyes gabonafélékben akár 40g cukor is előfordulhat 100 grammonként. Ennek ellenére mégis az a felfogás uralkodik, hogy a reggeli müzli jó, a pizza viszont rossz.

Pizza helyett azonban jobb, ha olyan étkezéssel kezdjük a napot, amelyben egészséges zsírok, rostok, lassan felszabaduló szénhidrátok és fehérjék kiegyensúlyozott mennyiségben találhatók.

(via)

Néhány egészséges pizza inspiráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top