Életmód

Gondoltad volna? Három magyarból kettőnek rendszeresen fáj a feje (x)

Már ébredéskor hasogat a fejed, netán napközben, váratlanul tör rád a fejfájás? Annál pedig ugye nincs is rosszabb, mint amikor nem tudsz a teendőidre koncentrálni a lüktető fájdalom miatt...

Ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül, ugyanis a magyarok több mint hatvan százalékának rendszeresen fáj a feje, derült ki egy 2020 tavaszán készített felmérésből. A kutatásban résztvevők többségénél ráadásul visszatérő probléma volt a fejfájás. 1

Természetes fájdalomcsillapítás?

Ha csak tompa a fájdalom, először gyógyszer helyett az emberek többsége valamilyen természetes fájdalomcsillapítási praktika után néz. Ha így tennél, olyan módszert keress, amivel fokozhatod a keringésedet, illetve a szervezeted oxigén-ellátását! Sokan a mozgásban bíznak, egy kis futás és talán elmúlik a fájdalom, vannak olyanok is, akik légzés-terápiával próbálnak magukon segíteni és akadnak, akik a gyógynövény-teák vagy éppen a kávé, vagyis leginkább benne található koffein áldásos hatására esküsznek.

Jótékony koffein

Bár a koffeinnek orvos szakértők szerint megfelelő mennyiségben – ami napi kb. 300 mg –, van ugyan egyfajta gyenge fájdalomcsillapító hatása, amellett, hogy serkentőleg hat a központi idegrendszeredre és javítja az egyes szervek vérellátottságát, melyek mind abban segíthetnek, hogy enyhüljön a fájdalmad, sokszor nem elég ahhoz, hogy teljesen el is múljon a fejfájásod. Ha gyors és hatékony megoldást szeretnénk, olyan fájdalomcsillapítót érdemes bevetni, amelyben fájdalomcsillapító hatóanyagot koffeinnel egészítik ki, ugyanis ez a kombináció az egykomponensű készítményekhez képest rövidebb idő alatt szabadítja meg a fájdalomtól szenvedő embert a kellemetlen érzéstől, ráadásul a hatása erősebb.

1 https://www.algoflex.hu/cikkek/fejfajas-kutatas

MAT-HU-2100243 (2021.03.05.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top