nlc.hu
Életmód

Kipróbáltuk: Maria Galland mélytisztító maszk

Kipróbáltuk: Maria Galland reggeli mélytisztító maszk

Különleges reggeli arctisztító megoldást, a Maria Galland mélytisztító maszkját teszteltem.

Eddig is tudtam jól, a reggeli arctisztítás fontos része az arcápolási rutinnak, arra azonban még sohasem gondoltam, hogy mélytisztító maszkot használjak hozzá. Eddig. Az elmúlt napokban a Maria Galland Masque Souple 2 Mélytisztító Maszkot teszteltem, erről olvashatjátok most tapasztalataimat.

Első benyomás: A készítmény ízléses, átlátszó tégelyben kapható, melyhez kicsi spatula is jár, hogy higiénikusan tudjuk kivenni belőle a szükséges mennyiséget. Illata enyhe, talán szőlős jellegű, mindenképp kellemes, egyáltalán nem tolakodó. Színe törtfehér, állaga, mint egy egészen sűrű krémé.

a Maria Galland Masque Souple 2 Mélytisztító Maszk

Maria Galland Masque Souple 2 Mélytisztító Maszk

Funkciója: A mélytisztító maszkot a reggeli arctisztítás során érdemes használni, a termék mellé járó részletes leírás szerint segítségével az éjszaka során felgyűlt olajat, méreganyagot tudjuk hatékonyan, mégis gyengéden eltávolítani a bőrről. Agyagos maszkról van szó, ez a típus különösen jól tudja magába szívni a felesleges faggyút, szennyeződéseket és a pórusok tisztításában is segítségünkre lehet. Mivel kombinált, tág pórusú bőröm van, különösen kíváncsi voltam rá, milyen hatást ér el nálam a készítmény.

Használat: Mélytisztító maszkokból még nem találkoztam olyannal, mely a napi arctisztítási rutin része lehetne, pláne reggelente, a termék azonban okosan van kialakítva. 2-3 percig elegendő a bőrünkön hagyni, ami gyakorlatilag egy fogmosásnyi idő csak, így egyáltalán tart tovább a reggeli készülődés, mint más esetben. Sűrű, krémes állagú, nagyon kellemesen terül a bőrön, szép egyenletesen el lehet oszlatni. Olyan érzés felvinni, mintha csak arckrémeznénk magunkat, csak ahhoz képest picit többet érdemes eloszlatni a bőrön. (Szemkörnyékre is felvihető, oda azonban csak vékony rétegben, erre leírásában is felhívják a figyelmet.) Viszonylag gyorsan elkezd száradni, szerencsére húzódó érzés nélkül, ez bizonyára a benne található hidratáló, bőrpuhító összetevőknek is köszönhető. Lemosása gyors és egyszerű, szükségtelen dörzsölni, szépen leöblíthető langyos vízzel. 

Tapasztalatok: Azonnal érezhető, hogy puhább lesz tőle a bőr, tetszett, hogy nem húzódott, sajnos ez néhány sima arclemosó esetén előfordul. Az arcápolási rutint utána a megszokott módon végeztem, hidratáló tonikkal, majd fényvédős arckrémmel folytattam, illetve néhány esetben sminkeltem is. Az alapozó felvitelekor érezhető volt egyfajta plusz simaság, nem olyan, mint primer esetén nyilván, mégis egy kicsit szebben lehetett eldolgozni. Bő egy hétig használtam a mélytisztító maszkot mindennap, ami ugyan nem hosszú idő, de ennyi alatt is érzékelhető volt már, hogy kombinált bőröm szépen tartotta magát napközben, talán később is kezdett csillogni T-vonalban. Agyagos maszkról van szó, így nem csoda, hogy remekül felszívja a felesleges olajat a bőrről, de úgy tapasztaltam, túlzásba nem viszi, tehát nem szárította a bőrömet cseppet sem. A tégelyben még bőségesen van, mindenképp el fogom használni, nagyon kellemes és láthatóan alapos arctisztítást végez, mindenféle bőrirritáció nélkül. 

Kombinált és/vagy zsíros bőrre mindenképp ajánlom kipróbálásra, leírása szerint azonban minden bőrtípus számára megfelelő a készítmény, és valóban, gyanítom, hogy száraz bőrűek számára is az arctisztítás kellemes élményét nyújtaná.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top