nlc.hu
Életmód

Tavaszi sminkek és elkészítésük

3+1 tavaszi szemsmink és tippek, mivel tudod elkészíteni őket

A tavaszi sminktrendek egyértelműen a szemhangsúlyos sminkekről szólnak, közülük mutatunk be négyet, amit bárki könnyen elkészíthet magának.

Szuper színpaletta állt össze a tavaszi sminkek esetén, hívogatóan lágy árnyalatok és intenzív színek egyaránt jellemzik a trendeket. A szemhangsúlyos sminkek most mindent visznek, mutatunk néhány divatos és könnyen elkészíthető alternatívát nektek. Elkészítésükhöz egy igazán különleges sminkterméket ajánlunk, az Annabelle Minerals ásványi szemhéjpúdereket, amik különlegessége, hogy teljesen természetes összetevőkből állnak, az intenzív színek pedig finom, púderszerű állagúak.

Annabelle Minerals ásványi szemhéjpúderek

Annabelle Minerals ásványi szemhéjpúderek

1. Natúr árnyalatok

Annabelle Minerals barnás szemsmink

Annabelle Minerals barnás-bézses szemsmink

Kezdjük egy egyszerű, mindig bevethető sminkkel. A bézs idén tavasszal nem csak a sminkekre, a divatra is nagy hatással van, trendi minden ami a drapp-barna skálán mozog. A szemsminkek esetén ez különösen szuper, hisz népszerűek a természetes sminkek, azok, melyek csak finoman árnyalják tekintetünket.

TIPP: Nude szemsminkhez elég lehet az is, ha csak egy, bőrszínhez közeli színt választunk. Szaténfényű szemhéjpúderrel lágy ragyogást adhatunk tekintetünknek, amitől élénkebb lesz, de nem túlzóan, mint egy csillámos púder esetén.

2-3 árnyalat kombinálásával már jóval izgalmasabb sminkeket is készíthetünk. Jól bevált megoldás, ha a sötétebb árnyalatból a mélyítő ívhez és a külső szemzughoz viszünk fel > alakban színt, majd a szemhéj középső részére világosabb árnyalatot használunk, ügyelve rá, hogy a kettőt szépen összedolgozzuk, lágy átmenetet teremtsünk. Az árnyalásnál ne feledkezzünk meg az alsó vízvonal kontúrozásáról sem, ha pedig a belső szemzugba pöttyintünk egy pici világos, szaténfényt, a tekintet élénkebb lesz tőle.  

Mivel készítsd el?

Annabelle Minderals nude szemfestétek: Frappé - Chocolate - Capuccino

Annabelle Minderals nude szemfestétek: Frappé – Chocolate – Capuccino

Az Annabelle Minerals ásványi szemhéjpúderei közül a Capuccino és Chocolate árnyalatok gyönyörűen passzolnak egymáshoz, szép szatényfényük van és tökéletesen összedolgozhatók. Igazi nomaekup sminkhez a Frappé árnyalat lehet nyerő választás, matt fedése gyönyörű a bőrön. Plusz árnyalatként a Margarita enyhén rózsaszínes színe nagyon jól illik, szintén matt fedést nyújt és szépen összeolvad a Frappé árnyalatával. 

Annabelle Minerals ásványi szemhéjpúdere - swatch

Annabelle Minerals ásványi szemhéjpúdere – swatch B-J: Margarita – Frappé – Capuccino – Chocolate

TIPP: Hogy a szemfestékek színe méginkább érvényesüljön, érdemes szemhéjpúder alapozót felvinni előttük a teljes szemhéjra. A márka púderállagú változata könnyed, színezett fedést nyújt, amire szépen építhetők az intenzív színek is.

2. Egy cseppnyi kékség

Annabelle Minerals kék szemsmink

Annabelle Minerals kék szemsmink

A kék szemsminkek idén tavasszal is nagyon népszerűek, főként az intenzív, búzavirágkék árnyalat. Lágy pirosítóval, nude ajakrúzzsal kiegészítve gyönyörűek, némi fekete kontúrozással pedig egészen drámai hatást is adhatunk nekik. Ha a teljes szemhéjon használva túlzónak érezzük, húzzunk kék kontúrt szemünk felső ívéhez, nagyon vagány látványt fog nyújtani. A szemhéjra vigyünk fel mellé némi bézses árnyalatot, ami az alapszínt megadja, majd ezt követően húzzuk meg a kontúrt, akár íves, cicaszem formára. 

TIPP: A sminktrendek közt népszerű, ha az élénk színt nem a felső, hanem az alsó ívre visszük fel. Szebb lesz a sminkünk, ha finom satírozással eldolgozzuk a színt, ha pedig az alsó pillasort színben hozzá passzoló kékre festjük, még látványosabb eredményt kapunk. 

Mivel készítsd el?

Annabelle Minerals szemhéjpúderek: Cornflower, Capuccino, Frappé

Annabelle Minerals szemhéjpúderek: Cornflower, Capuccino, Frappé

Felvihetjük a teljes szemhéjra a színt, azonban ha ezt soknak érezzük, kombináljuk bőrszínünhöz passzoló bézs árnyalattal és a kékkel húzzunk cicaszem kontúrt, vagy a natúr sminkeknél javasolt > alakban árnyaljunk csak vele a külső szemzug és a mélyítőív részen. Az Annabelle Minerals-nál a Cornflower kék mellé gyönyörűen illik a Capuccino árnyalat, ne féljünk tőle, vékonyan feltéve szép fényt kölcsönöz, egyáltalán nem lesz sötét a kék mellé. Ilyen sminknél érdemes az alsó ívre is felvinni lágyan a kék színből, de minden esetben satírozva, éles szélek nélkül.

Annabelle Minerals kék szemhéjfesték - swatch

Annabelle Minerals kék szemhéjfesték – swatch B-J: Frappé – Capuccino – Cormflower

TIPP: Nem szükséges külön szemhéjtus, ha kontúrozni szeretnénk. Fújjunk sminkfixálót a vékony laposecsetre, így a legvékonyabb, legprecízebb vonalat is meghúzhatjuk.

3. Színek kavalkádja

Annabelle Minerals többszínű szemsmink

Annabelle Minerals többszínű szemsmink

Nem csak a nude és füstös szemsminkek vannak a világon, a tavaszi sminktrendekre pedig mindez hatványozottan igaz. Népszerűek a rózsaszín, lila, sárga és akár zöld szemsminkek, mi több, a szivárványos változatok különösen kedveltek, vagyis azok, melyeknél 2-3 kontrasztos színt is felvisznek egymás mellé. A szivárványos smink ízlésesebb (és egyszerűbben elkészíthető) változata, ha a szemhéjra és a szem alsó ívére választunk ki más-más színt és azt satírozzunk el, kifelé lágy szélek kialakításával.

TIPP: A külső szemzugban a színek találkozásánál ne dolgozzuk össze őket, helyette a szemhéjon használt smink szélét húzzuk meg határozottan (nedvesen használva a színt ezt könnyen elérhetjük), majd ehhez igazítva vigyük fel második lépésben az alsó íven használt árnyalatot.   

Mivel készítsd el?

Annabelle Minerals szemhéjpúderek: Margarita - Mint - Frappé

Annabelle Minerals szemhéjpúderek: Margarita – Mint – Frappé

Lágy rózsaszínes sminkhez használjuk a Margarita színt a teljes szemhéjon, intenzívebb hatásért nedves formában vigyük fel, majd a szemöldök felé dolgozzuk el a színeket. Ehhez egy halványabb árnyalat, például a Frappé tökéletes választás. A Mint zöld szín különleges, szaténfényű csillogást ad, nagyon jól építhető, vékony rétegben lágy, pasztell fedést kapunk, igazi cukorka színt, amihez passzol a Capuccino bézses-barnás árnyalata.

Annabelle Minerals szemhéjpúderek - swatch

Annabelle Minerals szemhéjpúderek – swatch B-J: Capuccino – Mint – Margarita – Lilac

+1. Lila szemsmink

Annabelle Minerals orgonalila szemsmink

Annabelle Minerals orgonalila szemsmink

Hogy lássátok, milyen jól mutatnak önmagukban is a vidám szemhéjpúderek, egy orgonalila sminket hoztunk még nektek példaként. Lágy és kifinomult, abszolút nőies választás, amit felvihetünk a teljes szemhéjra, vagy nedves ecsettel finom kontúrt is húzhatunk. Ez esetben a szemhéjra tegyünk natúr bőrszínt, gyöngyházszínt, légies árnyalatokat.

TIPP: Szempilláinkat hangsúlyozzuk, de a drámaiságot mellőzzük, törekedjünk a természetes hatásra.

Mivel készítsük el?

Annabelle Minerals orgonalila smink: Lilac - Margarita - Frappé

Annabelle Minerals orgonalila smink: Lilac – Margarita – Frappé

Az Annabelle Minerals szemfestékei közül a Lilac szatényfényű árnyalatot javasoljuk, nem pereg, nem potyog, sminkecsettel szépen feldolgozható a teljes szemhéjra. Ha kontúrozni szeretnénk vele, alapszínként jól mutat hozzá a Frappé, amire ha ráviszünk egy picikét a Margarita rózsaszínéből, még üdébbé tesszük tekintetünket.

TIPP: A szemhéjpúderek színei nagyon jól pigmentáltak, nagyon kevés is elég belőlük a látványos fedésért. Kiszerelésük egyedi, ugyanis a sminkeket nem préselt változatban találjuk a tégelyekben. Használatukhoz a tégely tetejébe kell egy egészen picit beleütögetni, ahonnan kényelmesen felvihetjük sminkecsetünkkel, vagy akár ujjainkkal is a színt. Ez higiénikusabb megoldás, a préselt szemhéjpúderekhez képest itt mindig csak annyi festéket érintünk meg, amit felhasználunk, nem tapogatjuk végig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top