nlc.hu
Életmód

Sir David Attenborough válaszleve egy négyéves kisfiúnak

Egy négyéves kisfiú aggódott az emberiség miatt, Sir David Attenborough kézzel írt levélben válaszolt neki

Egy nemzeti kincs – méltatta a természettudóst és televízióst a kíváncsi kisfiú, Otis édesanyja.

Nemrég egy négyéves kisfiú – édesanyja segítségével – levélben azt kérdezte az ismert természettudóstól és televízióstól, hogy vajon az emberiség is a dinoszauruszok sorsára fog-e jutni, vagyis mi is ki fogunk-e halni. Hiszen ha valaki, akkor ő biztosan tud majd válaszolni erre a nagyon fontos kérdésre. Nem kis meglepetésükre, Sir David Attenborough három nappal később egy kézzel írott levélben válaszolt is Otisnak, és azt írta, ha vigyázunk a bolygónkra, akkor ennek nem kell megtörténnie.

„Felcsillant a szeme, amikor ma reggel elolvastam neki a levelet. Tudja, ki Sir David Attenborough, és azt is, hogy különleges ember, de azt hiszem, még el kell telnie néhány évnek, amire felfogja, milyen jelentős dolog is ez… (Sir David Attenborough) fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy segítsen mindannyiunknak megérteni, milyen hatással vagyunk a saját bolygónkra és azt, hogy mennyire fontos az, hogy ne várjunk tovább, hogy most kell cselekednünk. Veleszületett képessége, hogy meg tudja szólítani az embereket, legyen szó akár egy ENSZ klímacsúcson tartott beszédről vagy egy kisfiúnak írt leveléről. Nemzeti kincs, aki generációkat inspirált” – nyilatkozta Otis anyukája, Gerry Holt.

(via LadBible)

Sir David Attenborough az Our Planet című sorozat bemutatóján 2019-ben. (Fotó: Profimedia)

Sir David Attenborough az Our Planet című sorozat bemutatóján 2019-ben (Fotó: Profimedia)

Olvasd el, mit gondol világunkról Sir David Attenborough:

11 ébresztő gondolat a természetről kedvencünktől, David Attenborough-tól

Ugye, legalább David Attenborough-nak elhiszed, hogy nagy bajban vagyunk?

David Attenborough: „A világ a válság pillanatával szembesül a klímaváltozás miatt”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top