nlc.hu
Életmód

Szexista álláshirdetés egy édességboltban

„A lányok fúrnak”: szexista álláshirdetés miatt ég egy édességboltos

A fiúk amúgy jó arcok, ők megbeszélik.

Furcsa álláshirdetést tett közzé egy indianai édességbolt-tulajdonos, Randy Good. Üzlete, a Good’s Candy Shop eladót keres, de a hirdetésben nem a szokásos pontokat sorolták, mint az elvárások, a munkakör leírása és a fizetés, Randy inkább korábbi keserű tapasztalatait osztotta meg munkaadóként – írja a Yahoo Lifestyle. Panaszkodott a lustaságra, a játszmázásra, hazudozásra, de főleg azokra, „akik ezek így mind együtt, a legrosszabbakra, akik fúrnak”.

A fúrás szerinte a lányok bevett viselkedése, főleg a fiataloké, de nem mindig. Általában az anyjuktól tanulják, hogyan kell módszeresen egymás ellen ugrasztani az embereket, mert ez valamiféle élvezetet jelent számukra.

Ez, barátaim, a megtestesült méreg, ezeknek a félrevezetett csajoknak még céljuk sincs ezzel, csak kibeszélni és kavarni akarnak, miközben azt hiszik, ártatlanok. Annyira bevett ez a lányoknál. Innen indul a rosszindulat, a dráma.

Ray szerint nehéz ezzel mit kezdeni, mert sokszor egyébként jó munkaerők, ettől aztán „még frusztrálóbb lesz” a helyzet. A fiúk egyébként rendben vannak, ők megbeszélik, ha meg kell beszélni.

Good's Candy Shop

Fotó: Good’s Candy Shop/Facebook

Az álláshirdetést persze ellepték a kommentek, sokan a szexista hangnemet nehezményezték, mások azt rótták fel Raynek, hogy a baj nem a lányokkal van, hanem az üzlet mentalitásával és kultúrájával. Illetve magával a tulajdonossal. Good még most, 44 ezer komment után sem tért jobb belátásra, inkább a kommentelőket oltja, amiért csúnyán beszélnek vele. Illetve, ahogy ilyenkor lenni szokott, arra hivatkozott, hogy szarkasztikusnak szánta a hirdetést, amit most mindenki „félreértett”. Egyébként talált három embert a boltjába, ahol most „fantasztikusak az energiák”.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top