nlc.hu
Életmód

A NASA vezetője a koronavírus-járvány kialakulásáról

A NASA vezetője szerint nem biztos, hogy a koronavírus a természetből származik

A NASA főnöke elképzelhetőnek tartja, hogy egy laborból szabadult el a koronavírus.
Koronavírus

Bill Nelson, a NASA májusban kinevezett igazgatója nem tartja elvetendő teóriának, hogy koronavírus valójában egy laboratóriumból származik. A volt floridai demokrata szenátor erről egy online fórumon beszélt – írja a hvg.hu.

Nelson konkrétumokat vagy bizonyítékokat nem említett, amelyek alátámasztanák a kijelentését, de nem hivatalos jelentésekről is beszélt.

Az Egyesült Államok – és amíg elnök volt, személyesen Donald Trump is – a járvány kezdetétől fogva gyakran hangoztatta azt a narratívát, hogy a vírus egy laborból származik, a pandémia kialakulása pedig Kína felelőssége.

Az Egészségügyi Világszervezet jelentése ugyanakkor rámutatott: az a legvalószínűbb, hogy a vírus denevérről egy közvetítő fajon keresztül terjedt át az emberre. A tanulmány „felettébb valószínűtlennek” nevezi, hogy a vírus egy laboratóriumból szabadult el.

Nemrégiben 18 tudós azt kérte, járjanak utána rendesen annak, hogy nem mégis egy laborból származik-e a koronavírus. Szerintük ezt az elméletet túl könnyen elvetette a szakma.

(Kiemelt kép: iStock)

Még több cikk a koronavírus-járvány eredetéről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top