nlc.hu
Életmód

Swimathon 2021 adománygyűjtés

A járvány ellenére csodálatosan hasít a 2021-es Swimathon

A nagykövetek névsorában olyan ismert emberek is vannak, mint Szepesi Nikolett úszó, Borók Szabina, a Dikh Tv műsorvezetője, Epres Attila színművész, és Litkai Gergely humorista.

Rekordszámú résztvevővel indult el Budapesten az ötödik Swimathon 2021 SZÁRAZON adománygyűjtő kampány, amelyben idén több mint 200 önkéntes „nagykövet” ez idáig már több, mint 6 millió Ft támogatást gyűjtött 9 ferencvárosi ügynek. A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szervezésében zajló négyhetes kampány adományaiból egészségügyi, szociális, oktatási, környezetvédelmi és közösségfejlesztő programok valósulhatnak meg. Van olyan projekt is, amelynek gazdái már dolgoznak a fejlesztésen is, miután pár nap alatt elérték az előzetes célösszeget, de természetesen mindenhol elkel a további segítség is.

Bár az immáron itthon is hagyománnyá vált Swimathon adománygyűjtő kampányt ezúttal a szervezők nem tudták egy nagy közös uszodai rendezvény köré meghirdetni a pandémiás helyzet miatt, a négyhetes kampány így is nagy lendülettel kezdődött. A 200-nál is több önkéntes „nagykövet” vállalta, hogy a karanténból, home office-ból, a bezártságból kiszabadulva, most a megszokottnál jóval többet sétál, túrázik, fut, biciklizik, evez, úszik, vagy bármi más sportágat, mozgásformát választva – ami emberi hajtású – teljesít egy egyéni kihívást, egy-egy hiánypótló ferencvárosi kötődésű ügyre is felhívva ezzel a figyelmet és támogatást gyűjtve számára. Ha összegyűlnek a kért támogatási összegek, egy kivételesen gazdag programpalettával lesz gazdagabb a IX. kerület:

  • Mentális segítséget kaphatnak a Covid-betegekkel dolgozó egészségügyi dolgozók és egy a gyógyulásukat segítő kórházi kertet a csontvelő-transzplantált gyerekek és családjaik.
  • Iskolás gyerekek érzelmi fejlődését segítő iskolai program indulhat, míg egy másik projekt nehéz helyzetben lévő családok gyerekeinek kínálhat ingyenes nyári programokat, illetve mozgásfejlesztő iskola-előkészítő táborba is várják majd a kisebbeket.
  • A frissen ültetett ferencvárosi fák gondozását egy nagy teljesítményű öntözőrendszer segítené.
  • A Ráday utcában működő immáron hat színházi társulat ősszel közös színházi fesztivállal ünnepelné az újraindulást. Az esemény házigazdája és társzervezője pedig a helyi közösségfejlesztő munkában és a helyi adományozás népszerűsítésében, illetve annak országos elterjesztésében látják feladatukat és a civil társadalom fenntarthatóságának jövőjét.

A május 20-án kezdődött Swimathon 2021 SZÁRAZON kampányban idén is indultak ismert emberek a nagykövetek közt, mint például Litkai Gergely humorista, Nagy Réka „Ökoanyu” blogger, Epres Attila, Dobai Attila és Mertz Tibor színészek, Szepesi Nikolett olimpikon úszó és Borók Szabina, a Dikh Tv népszerű műsorvezetője. De vannak a csapatokban orvosok, vállalkozók, zenészek, újságírók, fotósok és munkahelyi közösségek is és akad olyan is köztük, aki 2 millió Ft szeretne gyűjteni, felajánlva, hogy ő maga megduplázza, ha sikerül. A legfiatalabb adománygyűjtő egyelőre egy 9 éves kerületi kisfiú, Tóni, míg az idei szárazon rendezés kétségtelen legnagyobb nyertesei a gazdáikkal induló kutyák, Kókusz, Mona, Rupert, Cikesz, Vagány, Vilma és a többiek.

A Swimathon kampányoldalát itt éred el, a támogatható ügyekről részletesen itt lehet olvasni, a nagykövetek bemutatkozói itt láthatók.

Csupa jóság: 

Képünk illlusztráció / Fotó: Unsplash

Képünk illlusztráció / Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top