Életmód

3 tanács, hogy miért kérjük állatorvosunk segítségét a paraziták elleni védekezéshez (x)

A Protect Our Future Too kezdeményezés felmérést indított a társállat-tulajdonosok állatorvoslátogatási szokásairól, valamint arról, hogy a COVID-19 hogyan változtatta meg ezt a rutint. Ehhez most te is hozzászólhatsz! A kérdés fontos, hiszen a többi között a paraziták elleni védekezéshez is elengedhetetlen a szakember tanácsa.


1. Az élősködők gyorsabban alkalmazkodnak az éghajlatváltozáshoz

A magyar állatorvosok 98 százaléka állítja, hogy a vektorok által terjesztett betegségek, mint például a babéziózis, gyakoribbá váltak a kutyák körében. A paraziták elleni védelem egész évben fontos, de a gazdiknak nyáron különösen figyelniük kell.

2. A hatékony védekezéshez szakszerű ismeretek kellenek

Komplex tudás szükséges ahhoz, hogy a megfelelő parazita elleni terméket válasszuk kedvencünk számára. Az állatorvos pontosan fel tudja mérni kedvencünk állapotát, alkalmazni tudja a megfelelő gyógyszereket, és szükség esetén a beavatkozás hatékonyságát is szakszerűen ellenőrzi. Sok aggodalomtól kíméljük meg magunkat, ha állatorvostól kérünk hosszan ható védelmet kedvencünk számára, aki figyelembe veszi kedvencünk életmódjának sajátosságait.


3. A COVID-19 világjárvány mindent érintett

Háziállataink életét is megváltoztatta a világjárvány. Nemcsak több időt töltünk otthon kedvenceinkkel, de az elmúlt másfél évben egyre többen döntöttek úgy, hogy társállatot fogadnak örökbe. Az újdonsült gazdiknak ajánlott, hogy egy megbízható állatorvossal beszéljék meg a paraziták elleni megfelelő védekezést. Az MSD Animal Health szeretne egészséges jövőt biztosítani a közép-európai régióban élő gazdiknak és kedvenceiknek. Ehhez elengedhetetlen, hogy megértsük, hogyan változtatta meg a világjárvány a gazdik állatorvosukkal való kapcsolatát. A Protect Our Future Too kezdeményezés részeként felmérés indult, hogy összegyűjtsék az állattartók tapasztalatait.

Itt éred el a frissített cikket. 

A kérdőív kitöltésével te is a változás része lehetsz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top