nlc.hu
Életmód

hámlasztó zokni teszt

Egyszerűen eltünteti a bőrkeményedést: hámlasztó zoknit teszteltünk (x)

Egészen fura, de minden várakozást felül múló a savas bőrhámlasztó zokni hatása. Azt azért tudnod kell, hogy lesz néhány érdekes élményed, mire eléred a hőn áhított pihepuha talpacskákat.

Idén sokáig váratott magára a jó idő, nem is olyan rég pakolhattuk csak elő a nyári szandálokat, papucsokat – vagy kezdhettünk gondolkodni egy-két új darab beszerzésén. És emiatt az éves rendszeres pedikűrpara is későbbre tolódott. A zárt cipőből nyitott szandálra váltás mindig magával hozza, hogy a lábfej bőre egy ideig a szokásosnál több figyelmet igényel, hiszen helyre kell hozni mindazt, ami eddig esetleg a zokni alatt nem volt annyira zavaró. Vagyis meg kell szabadulni azoktól a fránya bőrkeményedésektől és puhává kell varázsolni a talp és a lábfej bőrét.

A klasszikus áztatás-reszelés-krémezés kombónál idén egy sokkal különlegesebb és (spoiler!) hatékonyabb módszert teszteltünk: a Parasoftin bőrhámlasztó zoknit. A termék rendkívül egyszerű használatot és látványos hatást ígér: csak felhúzod, pihensz egy kicsit, lemosod, majd vársz pár napot, és tádámm, máris olyan puha és hidratált lesz a talpad, hogy nem győzöl csodálkozni. Miután valóban felhúztuk és kivártuk, amit kell, azt kell mondanunk, hogy a kezdeti meglepő élmények után egy igazán nagy és kellemes meglepetés következett. Mutatjuk, mi mindenre számíthatsz, ha a savas hámlasztást a talpadon is kipróbálnád.

Egyszerűen eltünteti a bőrkeményedést: hámlasztó zoknit teszteltünk

Kezdeti lépések

Szerencsére nem egyedül vágtam bele a bőrhámlasztó kalandba, a dolog olyan érdekesnek ígérkezett, hogy családom férfi tagja első hívásra lelkesen segédkezett. A csomagban ugyanis van két „zacskó-zokni”, két ragasztócsík, és két tasak folyadék. Ez utóbbi tartalmazza az AHA és BHA savakat, amelyek „stimulálják a bőr regenerációját és a bőrmegújító folyamatokat” – vagyis lehámlasztják a felső, elhalt bőrréteget, hogy az alatta lévő friss, puha, egészséges bőr érvényesülni tudjon. Az áttetsző folyadék ezenkívül mézkivonatot és olyan növények kivonatát tartalmazza, mint a kaktusz, a körte, a golgotavirág gyümölcse, a citrom, a szőlő és az ananász. (Mielőtt azt hinnéd, hogy ezeknek köszönhetően finom gyümölcsillata van, most szólunk, hogy ez lesz az első meglepetés: inkább úgy mondanánk, hogy masszív körömlakkszaga van – a savaknak köszönhetően.) Na de vissza az összetevőkhöz: van benne még ezen kívül urea és allantoin, amelyek hidratálják és puhítják a száraz bőrt, segítik a regenerációját és az új bőr felépítését.

A leírás lelkesítő részeit elolvasva nagy kíváncsisággal öntöttem a folyadékot a zacskókba, húztam őket a lábamra, ragasztottam le, és fixáltam az egészet pamutzoknival – nyilván megoldható mindez egy kis ügyességgel egyedül is, de jól jött hozzá a segítség. A körömlakk eltávolításával nekem most nem kellett bajlódnom, de ezt még meg kell egyébként tenni a használat előtt.

Egyszerűen eltünteti a bőrkeményedést: hámlasztó zoknit teszteltünk

Bűvös bizsergés

Ezután következett a várakozás: a hatóanyagoknak 60-90 percen keresztül kell a lábon lenniük. Belőttem magamnak egy izmos 85 percet, és mivel már eléggé későre járt, benne volt a pakliban, hogy elalszom, ezért beállítottam az ébresztőt. Az arcomon használt hámlasztókkal kapcsolatos tapasztalataimnak köszönhetően tudom, hogy a savas hámlasztás nem játék, nagyon hatékony, de csak akkor, ha betartjuk a játékszabályokat – például a használat módját és a hatóidőt.

Enyhe bizsergést és felmelegedést éreztem mindössze, amíg a savak dolgoztak, aztán azt sem, mert felpolcolt térddel szépen elaludtam és a telefonom rezgése riasztott fel. Azonnal kipattant a szemem és mentem (a zacskókkal a lábamon zörögtem) a fürdőbe jól leöblíteni a folyadékot vízzel és szappannal. Tetszett, amit utána a lábamon láttam és éreztem: puhább lett, egyenletesebb – de hanyatt azért nem estem az eredménytől. Oké, tudtam, hogy a végleges állapot nagyjából 12 nap alatt várható, gondoltam, majd meglátjuk, mi lesz ebből.

Türelemjáték

Annak ellenére, hogy nem ez az első hámlasztós élményem, és olyan terméket sem először használtam, amely hosszabb távon fejti ki a hatását, a türelmetlen kezdők minden hibáját elkövettem. A második napon kicsit viszketett a bőrön, amire magamban a „na, csak ennyit tudsz?!?” gondolattal reagáltam. A harmadikra kicsit szárazabb lett, nem álltam meg, hogy ne krémezzem be, és nagyon jól esett, megnyugtatta a bőrömet és a lelkemet is, hogy nem néz ki olyan rosszul a lábam. A következő 1-2 napban kicsit bizsergett, kicsit égett a talpam, és mintha egyre szárazabbnak tűnt volna – „na, hol van már az a csodálatos bőrmegújulás???”.

Aztán egyszer csak elkezdett enyhén hámlani a bőröm, először a lábujjaimnál. Nem nagyon viselem el magamon otthon a zoknit, főleg nem nyári hőségben, de most előkerültek a kedvenc mintás titokzoknijaim. A következő napon már foltokban hámlott a talpam is, elég furán nézett ki, de olvastam, hogy tilos tépkedni, ezért zokniba rejtettem.. Pontosan egy hét telt el, amikor zuhanyzás után erősebben megtöröltem a lábfejemet a törülközővel, és egészen meglepődtem: mindenhonnan jött a bőr, és ott, ahol a hámlás elkezdődött, már finom, puha, rózsaszínes bőrrészek bukkantak elő. A megvastagodott részek még tartották magukat, de csak 1-2 napig, utána onnan is eltűnt a felesleges bőr.

Egyszerűen eltünteti a bőrkeményedést: hámlasztó zoknit teszteltünkRejtsd el, majd mutasd meg!

Őszinte leszek: a hámló lábfej nem valami szép látvány. A kezelést követő körülbelül 12 napban zokni és zárt cipő viselése ajánlott, utána viszont olyan lesz a lábad, amit reszelgetéssel nem tudnál elérni: puha, bársonyos, egyenletes. A pántos szandálok és csini papucsok meseszépen mutatnak majd rajtad! Eddig bármennyit is áztattam-habköveztem vagy reszeltem a sarkamon a bőrt, az eredménnyel maximum 1-2 napig voltam elégedett. Most viszont már egy hét is eltelt azóta, hogy befejezettnek nyilvánítottam a hámlást, végre nem hordok zoknit, újra szandált viselek, és minden egyes alkalommal jó ránézni a lábamra. (Látványra és érzésre is elképesztő a változás!) Jövőre kicsit korábbra időzítem majd a kezelést, hogy már a nyár legelső forró napjain is bátran meg merjem mutatni a lábfejemet!

Amire szerintünk érdemes figyelned:

  • Amíg tart a hatóidő, maradj nyugton, pihenj, de ne feküdj le, mert a folyadék kicsoroghat a zokniból.
  • Ne járkálj a lábadon a hámlasztó folyadékkal töltött zoknival: csúszkál, zavaró. Nézz meg 1-2 részt a kedvenc sorozatodból a fotelben vagy kanapén ülve.
  • Alaposan, szappanos vízzel mosd le a folyadékot.
  • Ha fontos alkalomra szeretnéd rendbe hozni a talpadat, előtte legalább 14 nappal végezd el a kezelést, hogy biztosan a legjobb formáját hozhassa a lábad!
  • Cukorbetegségben, lábgombában vagy ekcémában szenvedő betegek nem használhatják a terméket. Továbbá javasolt egy kis mennyiséget az alkalmazás előtt a bőrre felvinni az esetleges allergiás reakciók kizárása érdekében. Azonnal fellépő irritáció esetén nem szabad használni a terméket.
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top