Életmód

Életmódjával is alkalmazkodjon a menopauza kellemetlenségeihez! (x)

A menopauza kapcsán kialakuló tünetegyüttes egy része megfelelő életvitellel enyhíthető, sőt a szövődmények megjelenésének kockázata is jelentősen csökkenthető. Ugyanakkor a hormonális változások következtében egyes betegségek gyakrabban jelenhetnek meg, és a korábban kialakult betegségek is súlyosbodhatnak. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy mit tehet a menopauzával járó kellemetlenségek enyhítése érdekében.

Életmódjával is alkalmazkodjon a menopauza kellemetlenségeihez! (x)
Tekintve, hogy a menopauzát megelőző premenopauza-időszak néhány éve során a vérzések általában már rendszertelenné válnak, ezzel több hónapos kimaradásokat okozva, a menopauza csak akkor válik biztossá, ha egy év elteltével sem jelentkezik új menstruáció. Bár a mai kor sokszor irreális elvárásokat támaszt a női nemmel szemben – ilyenek például a megjelenéssel kapcsolatos kritériumok –, fontos lenne, hogy mindenki elfogadással és önmagával megbékélve tudja megélni ezt az időszakot, hiszen egy teljesen természetes és elkerülhetetlen folyamatról van szó. A hormonális változásokon túl a kapcsolódó tévhitek is felelősek az érzelmi megrázkódtatásért. A menopauza nem az élet végéhez való közeledést jelzi, hiszen jó esetben majdnem annyi van még hátra belőle, mint amennyi eltelt!

A menopauzát követően bizonyos betegségek nagyobb eséllyel alakulhatnak ki, illetve a már meglévők is súlyosbodhatnak.

Íme néhány tipp, amelyet ezen megbetegedések, illetve a folyamat velejárójaként tapasztalható tünetegyüttes megelőzése érdekében tehet.

5+1 tipp

Táplálkozzon megfelelően! Fontos a változatos étrend, a gyümölcsök és zöldségek, valamint a teljes kiőrlésű gabona beiktatása. Ezenkívül korlátozza a telített zsírok és olajok, illetve a cukrok túlzott mértékű fogyasztását!

Mozogjon rendszeresen! A hét 5 napján 30 perc mérsékelt intenzitású mozgás már elegendő lehet ahhoz, hogy a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a csontritkulás és több más betegség kockázata csökkenjen. Ha jólesik ennél hosszabb és intenzívebb mozgás, akkor ne sajnálja az időt és az energiát!

Végezzen intimtornát! A medencefenék izmainak edzésével a vizelet elcseppenése megelőzhető. Ezzel a céllal ma már komplett gyakorlatsorok elérhetők.

Kerülje a káros élvezeteket! Gondolunk itt például a koffeinre, amely az alvászavar kezelését nehezíti, vagy például a dohányzásra, amely pedig növeli a szívbetegség, a stroke, a daganatos megbetegedések és számos más betegség kockázatát. Arról nem is beszélve, hogy a menopauza okozta hőhullámokat is fokozhatja.

Járjon rendszeresen orvosi ellenőrzésekre! Tisztázza nőgyógyászával, hogy milyen gyakran kell mammográfiás vizsgálaton, méhnyak-szűrővizsgálaton részt vennie, valamint vérzsírszintjét megnézetnie és más szűrővizsgálatokat elvégeztetnie!

Életmódjával is alkalmazkodjon a menopauza kellemetlenségeihez! (x)+1

Szedjen vitaminokat és ásványi anyagokat! Ebben segítségére lehet a DuoFemin Étrend-kiegészítő

tabletta*.

• vörösherével a hőhullámok elviseléséért,

• magnéziummal és B6-vitaminnal az egészséges idegrendszerért,

• kalciummal és D-vitaminnal az egészséges csontozatért.

Próbálja ki a menopauza idején:

28 nappali tabletta és 28 éjszakai tabletta ‒ 24 órás rendszert a jó közérzetért!

 

Milyen tünetek jelzik a menopauza közeledtét?

• az eddigi rendszeres ciklus rendszertelenné, kiszámíthatatlanná válik

• ciklussal összefüggő fájdalom a mellben, fokozott érzékenység

• hőhullámok megjelenése

• alvás- és hangulatzavarok

• menstruációs migrén

• vashiány és/vagy vérszegénység

• fertőző betegségekkel szembeni csökkent ellenállás

 

Milyen betegségekre van hatással a menopauza?

• szív- és érrendszeri betegségek

• csontritkulás

• vizeletinkontinencia

• elhízás

 

Életmódjával is alkalmazkodjon a menopauza kellemetlenségeihez! (x)
*Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top