nlc.hu
Életmód

Egy szarvasi nyugdíjas házaspár csodálatos szerelme

60 évvel később újra találkozott az egykori szerelmespár és azóta együtt élnek

Évtizedekre elszakadt egymástól Margit néni és Laci bácsi, akiknek a szerelme egy tánccal kezdődött. Idősen azonban újra egymásra találtak.
idős szerelem

Csodálatos szerelem tartja fiatalon azt a szarvasi házaspárt, akik ketten együtt 200 évesek – derült ki a Tények Plusz riportjából. Dankó Margit és Papp László története regénybe illő. Tizenévesen ismerkedtek meg egymással és szerettek egymásba, ám az élet elsodorta őket egymástól. Külön utakon élték végig a 20. századot. Közben Laci bácsi kétszer is megházasodott, és Margit néni is férjhez ment. 60 év múlva, már jócskán 70 fölött találkoztak újra, amikor a Szegeden élő özvegy férfi eljött Szarvasra a gimnáziumi érettségi találkozóra. Kinyomozta, hol lakik egykori szerelme, és felkereste. Azóta élnek együtt szerelemben, egészségben.

A 102 éves Laci bácsi a mai napig biciklizik és magukat látják el 98 éves feleségével. A házaspár idén ünnepli a 25. házassági évfordulóját. Azt mondják, a szerelem tartja őket fiatalon.

Én ma is éppúgy szeretem őt, mintha fiatal lenne. A képességeink megváltoztak, de nagyon szeretjük egymást. (…) Az életem bizonyítja azt, hogy Isten van, és gondviselés is van” – vallja az idős férfi.

Felesége elárulta, hamar összeszoktak, de úgy véli, egy hosszú házasság alatt “néha nyelni kell, nem pedig mindenért szólni”.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több megható szerelmi történet az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top