Bravúros életmentés Jósvafőnél: lódarazsak támadtak egy idős nőre

S. Z. | 2021. Augusztus 06.
A mentők mellett Jósvafő polgármestere is részt vett az idős nő megtalálásában, akit lódarazsak csíptek meg.

Lódarazsak csíptek meg egy idős nőt, és az allergiás asszony valahol az Aggteleki Nemzeti Parkban, a Tohonya tanösvényen ájultan fekszik – kapta a segélyhívást péntek délután az Országos Mentőszolgálat.

Ennél több információt nem tudott adni a bejelentő, ráadásul térerő hiányában a segélyhívás is többször megszakadt. A mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a miskolci mentőhelikoptert is, miközben folyamatosan próbálta kideríteni, pontosan hova is kérik a segítséget.

Annyi biztosnak látszott, hogy Jósvafő külterületén lehet a baj, így a mentésirányító a helyi polgármester segítségét kérte, aki maga is az Országos Mentőszolgálat munkatársa. A szakember is azonnal intézkedett, és saját terepjárójával indult ő is a beteg keresésére.

A polgármester helyismerete végül nélkülözhetetlennek bizonyult, segítségével a mentők már könnyebben megtalálták az eszméletlen beteget, akinél azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek. A mentéshez a helyszínen nem sokkal később landoló mentőhelikopter személyzete is csatlakozott, és az asszonyt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Hasznos infók a rovarcsípésekről:

Exit mobile version