Életmód
Szponzorált tartalom

Otthonunk nélkülözhetetlen elektronikai eszközei a háztartási kis- és nagygépek (X)

Alapvető, hogy egy lakásban különböző háztartási kis- és nagygépekre szükség van. Szerencsére széles a választék bármilyen eszköz tekintetében. Különböző méretben és színben, valamint funkcióban is. De mindig az legyen a szemünk elött, hogy igazából mi az, amire szükségünk van vagy lehet egy háztartásban.

Az egyik ilyen gép a mosógép, mely alapvetően a ruhák tisztítását szolgálja. Lehet alul- és felültöltős, digitális kijelzős vagy nyomógombos, vagy kettő az egyben lehet mosó-szárítógép is. A szárítógépet külön is meg lehet venni, de ennek nagyságát mindig az határozza meg, hogy mekkora a mosógépünk kapacitása. Mindig úgy kell gondolkodnunk, hogy a szárítógép teherbírása minimum a kétszerese legyen a mosógépének. Természetesen nem kötelező bár igaz megkönnyíti azt, hogy egyrészt gyorsan szárad másrészt viszont nem kell vasalni.

Otthonunk nélkülözhetetlen elektronikai eszközei a háztartási kis- és nagygépek (X)A modern vasalók többsége már gőzölős funkcióval van ellátva, melynek segítségével megkönnyíti a vasalás menetét, főként azoknál az anyagoknál, melyeket nehezebb vasalni. Viszont ez valamivel időigényesebb mint egy szárítógép használata, mellyel időt spórolunk meg.

Az élelmiszerek tárolására a hűtőgép a legalkalmasabb, főleg azoknál, amelyek hűtést igényelnek. Lehet álló vagy beépíthető, bár én a beépíthető mellett tenném le voksomat, ha választani kéne, mivel ez sokkal esztétikusabb és illeszkedik a konyha képéhez is. Igaz nehezebb a beüzemelése, de ha konyha felújítást tervezünk érdemes megfontolni. Többféle variációja van, egyajtós, ez a hagyományos, lehet benne alul vagy felül is fagyasztórész, kétajtós vagy is Side by Side, ami amerikai típusú hatalmas űrtartalmú hűtőszekrény, valamint a négyajtós francia változat, amiben alapvető már a fagyasztórész. Természetesen, ha nem akarjuk, hogy egyben legyen a fagyasztó a hűtőszekrénnyel, külön is megvehetjük, bár ez sokkal több helyet foglal el.

Otthonunk nélkülözhetetlen elektronikai eszközei a háztartási kis- és nagygépek (X)A konyhai felszerelés egyik legalapvetőbb terméke a tűzhely vagy a főzőlap. A megszokott a tűzhely, hiszen ezen történik az élethez szükséges főzési tevékenység. Lehet egyszerű gáztűzhely vagy kerámia lapos tűzhely, amely kizárólag árammal működik, míg a gáztűzhely kombinált változatban is elérhető, ami azt jelenti, hogy míg a felső részén gáz használatával főzünk a sütő része elektromos. A főzőlapok egyszerűek és mutatósak tudnak lenni főleg a beépíthetőek. Különösebb gond nincs a tisztán tartásával, viszont így sütésre nincs lehetőség, mint a hagyományos tűzhelyeknél. A főzőlap típusa a beépíthetőknél indukciós, kerámialapos vagy gázégős. De létezik még a hagyományos rezsó is.

Megemlíteném még a mosogatógépet is, amely inkább az extra igény kielégítésére szolgál vagyis ahelyett, hogy a régi, hagyományos módszerrel mosogatnánk el megteszi helyettünk ez a készülék. Persze ez akkor is jó, ha tényleg nincs időnk és sok más tennivalónk van. Luxusterméknek nevezem a páraelszívót is, nem alapvető viszont jó, ha van.

A hordozható, illetve a fix fűtőkészülékeknek nagy szerepe van a hideg napokon, de legfőképpen télen. Elektromos fűtőtest vagy gázkonvektor formában, valamint már fali hősugárzók is, amelyek télen fűtenek nyáron hűtenek vagy is a klíma! Van még hordozható változatuk is, ezek kisebbek, mint például a ventilátoros hősugárzó.

A takarítás könnyebb olyan eszközökkel, amellyel kényelmes, egyszerű és gyors. A porszívó már szinte minden háztartásban megtalálható. De megtehetjük ezt erősebb géppel is, mint a gőzölős tisztító gép. Lehet, hogy némely esetben picit költségesebb, mint egy porszívó, viszont sokkal alaposabban és könnyebben mehet a takarítás. Nem azt mondom, hogy egy porszívóval nem lehet ezt megtenni, meg lehet, persze, de ha példaképpen makacs folt van a szőnyegen vagy egyéb kárpiton, azért mégis könnyebb a takarítás.

Jó, ha valakinek van tehetsége a varráshoz, persze nem kell rögtön arra gondolni, hogy most hirtelen ruhakölteményeket kell szabni-varrni. Könnyedén meg lehet tanulni alapvető dolgokat helyrehozni, például egy elszakadt nadrág foltozása vagy egy nadrág felhajtása. Nem alapvető szükséglet persze, de aki tud, annak jó, ha van.

Van még néhány háztartási kisgép, amely nem biztos, hogy létfontosságú, viszont jó, ha van. A kávéfőző (mondjuk annak, aki imádja, alap, hogy van) a vízforraló, gyümölcscentrifuga, turmix- és aprítógépek, mixerek (bár akik szeretik a krémleveseket, vagy ha pici baba van a háztartásban, és éppen a hozzátáplálást kezdik el, pépes ételek készítéséhez nagyon praktikus), robotgép, darálógép és a kenyérpirító. Ezek olyan háztartási cikkek, amelyek megkönnyítik teendőinket és még pénzt is spórolhatunk velük (pl. otthon készítem el a kedvenc gyümölcslevemet a gyümölcscentrifuga használatával vagy olcsóbban kijövök, ha nem ledarálva veszem a húst az üzletben és inkább ledarálom otthon).

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top