nlc.hu
Életmód

Kollégiumi árak

Alig van már szabad hely a kollégiumokban

Bár a statisztikák azt mutatják, hogy a bérleti díjak csökkentek, sokan még így is inkább kollégiumba mennek, mert nem tudják kifizetni az albérletet.
kollégium

Már jelentkeznek a diákok a kollégiumokba, gyorsan fogynak a férőhelyek – derült ki a Tények riportjából. A többségük nem hagyja az utolsó pillanatra a lakhatással kapcsolatos döntést, ugyanis sokan már most vettek ki albérletet, vagy jelentkeztek valamelyik kollégiumba.

A felmérések szerint az albérletek olcsóbbak, mint tavaly ilyenkor, de még így is sokan drágának találják. Van, aki inkább bejárós lesz, hogy ne kelljen a szállásért fizetnie. “A kiadó lakások átlagos havi bérleti díja 8-9 százalékkal csökkent, és most csak 140 ezer forintot kell fizetni havonta átlagosan egy kiadó lakásért, szemben a tavaly júliusi-augusztusi 150 ezer forintos átlaggal” – magyarázta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. 

Vidéken körülbelül 10 ezer forintba kerül havonta a kollégium, ám Budapesten ez akár 40 ezer forint is lehet. A jobban felszerelt szobák drágábbak.

Akik megtehetik, lakásvásárlásban is gondolkodhatnak, ugyanis az ingatlanárak sem emelkedtek a tavalyi évhez képest.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Krizsán Csaba 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top