nlc.hu
Életmód

Vízangyal testápoló teszt

Leteszteltük a Szentkirályi vizes testápolót, a Vízangyalt

Egy izgalmas bőrápoló újdonság érkezett hozzánk tesztelésre, a Szentkirályi ásványvizet tartalmazó Vízangyal testápoló.

Pár hónapja jelentek meg egy magyar márkaújdonság, a Vízangyal bőrápolói, melyeknek egy egészen különleges összetevője is van: Szentkirályi ásványvizet tartalmaznak. Három termékcsaládja közül a rózsaszín, ureát és shea vajat tartalmazó változat Gyorsan felszívódó hidratáló testápolóját teszteltem az elmúlt napokban, erről olvashatjátok tapasztalataimat.

Külcsíny

A testápoló az átlagosnál nagyobb, 300 ml-es kiszerelést kapott, nyúlánk, tubusos változatot, amit a márka emblémája, egy angyal díszít. Színe élénk, csajos, feltűnő darab. Hátoldalán látható rajta az ásványvíz logója is, hogy egyértelmű legyen a kapcsolódás, és tetszett, hogy az abban megtalálható ásványi anyagokat kis piktogramokként szintén feltüntették. A tubus 50%-ban újrahasznosított műanyagból készült, ami pozitívum.

Vízangyal gyorsan felszívódó hidratáló testápoló ureával

Vízangyal gyorsan felszívódó hidratáló testápoló ureával

Első benyomás

Remélem, nem tűnik felszínesnek, de számomra egy testápoló esetén az illat legalább olyan fontos mint az, mennyire hidratálja a bőrömet. Szeretem, ha kellemes, számomra vonzó illata van, és főként, ha az tartós is. Tudom, nem parfüm, de jó érzés, ha az este bekent bőrömön még reggel is érezni a testápoló illatát. Ennél a testápolónál az illat nekem nagyon rendben volt: igazi nőies, rózsás-parfümös jellegű. Virágosan üde, nem az édes változat, ezért nyári melegben is jó érzés volt szaglászni. (A testápolóhoz tartozik tusfürdő is, nagyon kíváncsi lennék, a kettő együtt mire képes, úgy sejtem, közösen még intenzívebbé, hosszan tartóvá tudnák tenni ezt a virágillatot.)

A testápoló állagát tekintve krémes, és meglepően könnyed, szépen terül, nagyon jól eldolgozható. Nem kimondottan száraz a bőröm, ezért nem szeretem a sűrű, nehéz krémeket, amiktől télen órákkal később is ragadok, nyáron pedig szinte lefolynak rólam. A hidratálást azonban igényli a bőröm, épp ezért tetszett, hogy ez a testápoló anélkül tette ezt, hogy érezhető réteget alkotott volna. Gyorsan felszívódott, nem volt ragacsos érzet utána. 

Vízangyal hidratáló tusfürdő és testápoló

Vízangyal hidratáló tusfürdő és testápoló

Használata közbeni tapasztalatok

Teljesen elégedett vagyok a testápoló hidratáló képességével, a bőrt szép puhává teszi, a következő zuhanyzásig kitart az ápoló hatása. Külön napozás utáni készítményt nem szoktam használni, szerintem egy jó testápoló is képes nyugtatni, hidratálni a bőrt, és ennél ez is meg volt, strandolást követően is hozta azt a fokú hidratálást, amit bőröm igényelt. 

Az, hogy Szentkirályi ásványvizet tartalmaz, izgalmassá teszi a terméket, hisz nagy tisztaságú és élettanilag létfontosságú ásványianyag-összetételű ásványvíz, így reményeim szerint ez hozzájárulhat hosszabb távon a bőr ápoltságához is. Pozitívumnak tartom, hogy 100 százalékig vegán termékről van szó. A szőlőmagolajos bőrápoló termékeket más esetben is szeretem, szerintem nagyon jó összetevő a bőr számára, szuper, hogy az urea és shea vaj mellett ebben is megtalálható.

Kiemelném, hogy kiadós mennyiségről van szó, a testápolóból ugyanis egészen kevés is tökéletesen hidratál. Van testápolóm, aminél kétszer ekkora mennyiségnél érzem, hogy tett valamit, így az ár-érték arányt tekintve nálam ez piros pont.

Ha még nem próbáltad ezt az újdonságot, és könnyed, mégis alapos hidratáltságot nyújtó, kellemes, nőies illatú testápolót keresel, javaslom, tegyél vele egy próbát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top