nlc.hu
Életmód

Vízimentő kutyák mentettek ki 14 embert

Kutyák mentettek ki 14 embert a tengerből egy olasz strandon

Vízimentésre kiképzett labradorok mentettek ki három családot az olaszországi Sperlonga strandján.
Vízimentő kutya

Három család 14 tagját, köztük nyolc 6-12 éves gyermeket mentettek ki a tengerből vízimentésre kiképzett kutyák vasárnap egy olaszországi fürdőhelyen.

A három család mintegy 100 méterre tartózkodott a parttól a Rómától délre fekvő Sperlonga strandján gumimatracokon, gumicsónakokon és egy szörfdeszkán, amikor egy hirtelen tengeráramlat elsodorta őket. A fürdőzők nem tudtak visszaevickélni a parthoz, ráadásul a magas hullámok miatt néhány gyermek kiesett a gumicsónakból.

Egy fiatal nő hallotta meg a segélykiáltásokat, és értesítette a több száz méterre lévő vízimentőket, akik három speciálisan kiképzett labradort, a négyéves Erost, a hétéves Myát és az ötéves Mirát küldték a segítségükre.

A mentőkutyák 20 perc alatt biztonságba helyezték mind a 14 embert, miközben a szokatlan mentőakciót 400 ember figyelte a partról. A sikeres mentést tapssal és hangos köszönetnyilvánítással köszönték meg az ebeknek.

Köszönetet mondott és gratulált a kutyáknak Sperlonga polgármestere, Armando Cusani is, aki szerint az eset is bebizonyította, hogy helyes döntés volt mentőkutyák bevetésével is megerősíteni a fürdőzők biztonságát.

Az olaszországi strandokon 1994 óta alkalmaznak vízimentő kutyákat.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: TIZIANA FABI / AFP)

Életmentő kutyák az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top