Napi 20 kilométeres sétával fogyott le a túlsúlyos nő

M. N. | 2021. Augusztus 16.
Bár az orvos azt javasolta, kérjen műtéti segítséget a fogyásban, a nő erre nem volt hajlandó, inkább testmozgással és egészséges étrenddel fogyott le.

A 42 éves Claire Ferris két évvel ezelőtt még közel 120 kilót nyomott. 2019 novemberében beszédbe elegyedett egy nővel, aki gratulált neki a terhességéhez és megkérdezte, hogy mikorra várja a babát. „Elkeseredtem, amikor rájöttem, hogy azt hiszi, várandós vagyok. Azt válaszoltam: Nem vagyok terhes. Aztán sírni kezdtem. A hasam valóban úgy nézett ki, mint egy terhes pocak” – idézte fel.

Claire felkeresett egy specialistát, aki azt tanácsolta neki, hogy rakasson fel gyomorszalagot, ha fogyni akar. Ő azonban erre nem volt hajlandó. „Kijöttem a vizsgálatról, és azt gondoltam: nekem nem lesz ilyenem. Semmiképp. Elutasítom. Vagy valami más megoldást találok, vagy kövér maradok.”

A Warwickshire-ben élő nő ezt követően kezdett mindennap egyre többet és többet sétálni. Fokozatosan építette fel az állóképességét és egy idő után már napi 16-20 kilométert is lesétált. „Kezdetben majd kiesett a szívem, a combjaim összedörzsölődtek, a sarkam vérzett és a lábam bedagadt. Az emberek azt hiszik, csak egy séta a parkban, de nem így van. Nagyon-nagyon fájdalmas volt. Aztán elkezdtem fogyni, és a gyaloglás megszállottjává váltam. Olyan volt, mint egy függőség.”

Claire Ferris a nagy fogyás előtt és után (Fotó: Profimedia)

A gyaloglás mellett elkezdett rendszeresen úszni is, ám egy nap az uszodában valaki megjegyezte: „Nagyon csinos lennél, ha fogynál néhány kilót.” Ekkor majdnem feladta az életmódváltást, mert úgy érezte, túlsúlyosként semmi keresnivalója nincs a medencében, néhány héttel később azonban visszatért az uszodába és folytatta, amit elkezdett.

Változtatott az étrendjén is. Régebben kihagyta a reggelit, és egész nap rengeteget nassolt, emellett egy nagy adag rizs és tészta is része volt a napi menüjének. Most zabkását vagy házi müzlit reggelizik, könnyű ebédet fogyaszt, vacsorára pedig bolognai spagettit vagy chilis babot eszik, a húst pedig  igyekszik minél gyakrabban növényi alternatívákkal helyettesíteni.

A súlya jelenleg 79 kiló, és úgy érzi, a fogyásával új életet kapott. „Régebben sokat szenvedtem a depressziótól, de mióta lefogytam, elmúlt. Elégedett vagyok magammal, és bízom abban, hogy olyan dolgokat is meg tudok majd tenni, amiket korábban nem mertem volna.”

via

Még több nagy fogyás

Exit mobile version