nlc.hu
Életmód

Karácsony nemmel szavaz az atlétikai vb-re

Karácsony Gergely nem támogatja az atlétikai vb-t a Diákváros ellehetlenítése miatt

Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről és a budapesti közlekedést segítő intézkedésekről is – vezette fel bejelentését Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester videós bejelentkezésében elmondta: a kormány a Fudan-törvénnyel nem tartotta be ígéretét a Diákvárossal kapcsolatban, ezért a tettek mezejére kell lépni. Karácsony ezért azt javasolja, hogy a fővárosi közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását – írj a 24.hu.

Karácsony nemmel szavaz az atlétikai vb-re

Karácsony Gergely. Fotó: Karácsony Gergely Facebook

Karácsony szerint 

a kormány számára fontosabbak a magánérdekek és a kínai érdek, mint az, hogy vidéki hallgatóknak legyen a fővárosban megfizethető lakhatásuk.

A Diákváros ellehetetlenítése miatt szeptember elsején az atlétikai vb megrendezéséhez adott hozzájárulás visszavonásáról fog szavazni, tette hozzá.

A  kínai Fudan Egyetem kampusza részben azon a területen épülne, ahol a főváros 10 ezer diáknak szállást biztosító Diákváros kialakítását tervezte. A Fudan Egyetem kialakítására Magyarország részben Kínától fenne fel hitelt. A kormány előzetes becslései szerint 550 milliárd forintos beruházásból épül majd fel a kampusz, amit aztán alapítványi tulajdonba adnak úgy, hogy az egyetem fenntartását részben költségvetési forrásokból finanszíroznák – világítja meg az előzményeket a lap.

Még több hír Budapestről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top