nlc.hu
Életmód

Nyárias szeptemberi időjárás

Visszatér a nyár az utolsó szeptemberi hétvégére

Szép időnk lesz a hétvégén, de aztán fokozatosan jön a lehűlés.
Vénasszonyok nyara

Napsütéses, szép időnk lesz a hétvégén, 27-28 fokos maximumok várhatók, és ebbe az eső sem rondít bele. Később aztán változékony napok jönnek lefelé ívelő hőmérséklettel – írja előrejelzésében a Kiderül.hu.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időben lesz részünk, legfeljebb az ország keleti felében képződhet némi gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű. Késő este 13, 16 fok várható.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Éjjel, reggel több helyen lehetnek pára-, ködfoltok. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Dunántúlon néhol megélénkül. A hajnali 5, 14 fokról délutánra 23, 28 fokig melegszik fel a levegő.

Hétfőn több-kevesebb napsütés valószínű, főleg az ország délnyugati felén-kétharmadán várható szórványosan eső, záporeső, néhol zivatar. A hajnali 7, 15 fokról délutánra 21, 27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Hajnalban 7, 16, délután 20, 25 fokot mérhetnek.

Szerdán hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók, de elszórtan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 14, a csúcsérték 18 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, eső, zápor szórványosan előfordulhat. A minimum-hőmérséklet 4, 14, a maximum 16, 22 fok között várható.

(Kiemelt kép: Pixabay/Michaela Wenzler)

Előbb-utóbb hideg lesz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top