nlc.hu
Életmód

Angliai benzinhiány

Már egy kanna benzinért is összeverekednek Angliában – videó

Angliában már napok óta óriási a feszültség a benzinhiány miatt, a kutakon kilométeres sorok állnak. Az emberek pánikvásárlásba kezdtek.
benzinkút

Összeverekedett két család az egyik angliai benzinkúton szombat este, mert már csak az egyiküknek maradt elég benzin – számolt be a Tények. Sokkoló videó készült arról, ahogy a családtagok agyba-főbe verik egymást.

Az Egyesült Királyságban egyre nagyobb a feszültség a kutaknál. A Brexit és a koronavírus elleni utazási szabályok miatt ugyanis nincs elég kamionsofőr az országban, a legtöbbjük ugyanis külföldi vendégmunkás volt. A megváltozott szabályok miatt közülük rengetegen hagyták el az Egyesült Királyságot, így nincs, aki elszállítsa az üzemanyagot a benzinkutakra.

A napokban már száz kutat zártak be szerte az Egyesült Királyságban, mert kifogyott a benzin.

Becslések szerint több tízezer kamionsofőr hiányzik, hogy helyreálljon az üzemanyagellátás. A brit kormány ezért most azt tervezi, hogy 5 ezer sofőrnek ad soron kívüli munkavállalási engedélyt, így akarják megoldani a problémát. Sőt a katonaságot is bevethetik, hogy enyhítsenek a pánikon.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top