nlc.hu
Életmód

Ötször fogta ki ugyanazt a hatalmas pontyot

Gigamázli: ötször fogta ki ugyanazt a gigapontyot

A sikeres horgász az állatot a nagypapapája után elnevezte Hegének.

Miként azt a Pecaverzum írja: a Komárom-Esztergom megyében található Bokodi-hűtőtó pontyállományát jól ismeri Maczali Kevin, aki rendszeresen horgászik a vízen. Kevin október 26-án, kedden hajnalban is kiment, és igazi nagyhalas kapásra ébredt. A kapásjelző először csak lassan kezdett el csipogni, aztán begyorsult. 

A tónál érvényben lévő szabályok szerint 150 méterig lehet behúzni, Kevin is azon a távon horgászott. Amint megemelte a botot, és érezte, hogy a hal megindul, azonnal csónakba pattantak társával, és mentek a hal után. „Általában rámegyünk a halakra több okból is. Így kíméletesebb a fárasztás és a halvesztés esélye is kisebb. A fárasztás körülbelül 20 percig tartott. Amikor elsőnek feljött, már akkor láttam, hogy elég nagy feje van és ahhoz képest nincs akkor teste. Ismerősnek tűnt a hal, aztán a merítésnél már biztos voltam benne, hogy kivel van dolgom” – mesélte a horgászportálnak a férfi, és hozzátette, hogy ezt a halat már ötödszörre fogta ki az elmúlt három évben. 

„Először 2019-ben sikerült horogra csalnom, majd abban az évben még egyszer találkoztunk, már akkor 16 kiló fölött volt. 2020-ban is kétszer sikerült megfognom 17 kiló feletti tömeggel. És most ismét abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy újra a kezemben tarthattam” – mesélte fogásokat. 

Az írásból kiderül, hogy 2020 nyara óta a Bokodi-hűtőtónál chippel látják el a 15 kilónál nagyobb pontyokat, ezért Kevin eltette a halat, és hívta a halőröket, akik megállapították, hogy a ponty 16,40 kilós. „Mivel még nem volt megjelölve, ezért biztos, hogy több mint egy éve nem volt horgon. A halőri hitelesítés és chippelés után elnevezhettem a visszatérő vendégem. Egy igazi öreg harcosról lévén szó, így nagypapám emlékére a Hege nevet választottam” – zárta mondandóját Kevin.

(Kiemelt képünk illusztráció / Fotó: Pixabay)

Gigamázli: ötször fogta ki ugyanazt a gigapontyot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top