nlc.hu
Életmód

Koronavírus Tonga szigetén

Eddig nem volt, de most már van koronavírus-fertőzött ezen a szigeten is

Tongán a járvány kezdete óta nem találtak fertőzöttet, de most megérkezett az első a 100 ezer lakosú szigetre. Az oltási kedv hirtelen megugrott.

A BBC szerint a Polinéziában fekvő szigetországba a fertőzést egy Új-Zélandon maradt, később repülővel kihozott ember hozta. Az illető a leszállást követően kötelező karanténba került, ekkor tesztelték. Az új-zélandi egészségügyi minisztérium viszont azt mondja, hogy a tongait felszállás előtt tesztelték, a PCR eredménye akkor negatív lett.

A tongai polgár egyébként már két oltáson van túl. A tudósításból kiderül, hogy a szigetre tartó repülőn 215 utas tartózkodott, többek a helyi olimpiai csapatot.

tonga szigete

Tonga / Fotó: Profimedia

 A szigetország miniszterelnöke elmondta, hogy a következő hetekben akár lezárások is jöhetnek, hogy időben megfékezzék a vírus esetleges terjedését. Tonga lakosságának a harmadát, tehát körülbelül harmincezer embert oltottak be, de az első pozitív PRC teszt meghozta az oltási kedvet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top