nlc.hu
Életmód

Kút mélyéről szabadított macska

Megváltozott Pompi, a kölyökmacska, mióta kimentették a 20 méter mély kútból

Másfél napig volt a kút mélyén.

Több mint 20 méter mély kútból kellett kimenteni egy macskát Győrújbaráton. A 4 hónapos Pompi nevű kölyökmacska egy apró résen passzírozta be magát az amúgy fedett kútba – írja az rtl.hu.

A macska másfél napig volt a mélyben. Tegnap délután a Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat speciális mentői hozták felszínre, épségben, és erről felvétel is készült.

20 méteres kútba esett a macska

Popi. Forrás: RTL

Kamerával nézték át a 24 méter mély járatot, perceken belül derült ki, hogy a négy hónapos kölyökmacska életben van, és a kút is biztonságos. A szolgálatvezető szerint a körülmények kicsit bonyolultak voltak, de a mentés rutinfeladat volt. A kút átmérője 1 méter volt, így a legvékonyabb kolléga tudott csak a cicáért menni.

Pompi azóta a kanapén piheni ki a fáradalmakat, gazdái szerint megváltozott a történtek óta, igényli, hogy vele legyenek, állandóan simogatni kell. Egy napig keresték, míg megtalálták, mondja a gazdi, aki szerint azért élhette túl, mert a kút alján iszap és víz van.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top