nlc.hu
Életmód

Zente megtette az első önálló lépéseit

Hatalmas öröm: Zente megtette az első önálló lépéseit

Zente, az SMA-s kisfiú fontos mérföldkőhöz érkezett, már 4-5 lépést tud egyedül megtenni.
Zente

Zente megtette az első önálló lépéseit – számolt be a hatalmas örömhírről a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú édesanyja a Zolgensma-kezelés második évfordulóján.

Tóth Krisztina az RTL Híradónak azt mondta, Zentének először meg kellett tanulnia stabilan állni, ezután indult el – eleinte segédeszközökkel. Ma már 4-5 lépést is meg tud tenni teljesen egyedül, és édesanyja szerint ez még csak a kezdet.

A Facebookon a Zente édesanyja arról is beszámolt, hogy a járás mellett olyan – egészségesek számára magától értetődő – dolgokra is képes a kisfiú, amelyek nagyot sokat jelentenek a mindennapokban. Ilyen például, hogy képes fekvésből felülni, székből felállni és székre leülni, rágni, biciklizni, úszni, köhögni és éjszaka megfordulni az ágyban.

Mint ismert, az SMA 1-es betegségben szenvedő Zente számára közösségi összefogással gyűlt össze 700 millió forint, így megkaphatta a világ legdrágább gyógyszerét, a Zolgensmát.

(Kiemelt kép: Facebook/Zente SMA 1 Tiny Hero – Stronger than SMA)

Zente az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top