nlc.hu
Életmód

Trágár videó okozott botrányt a kolozsvári egyetemen

Botrány a kolozsvári egyetemen: trágár videó jelent meg az egyik professzorról

Minősíthetetlen stílusban beszélt az online oktatás szünetében a Babeș–Bolyai Tudományegyetem egyik oktatója.
Online oktatás

Etikai vizsgálatot indított a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) annak a videónak az ügyében, amelyben Szamosközi István pszichológiaprofesszor sértő, trágár szavakat használ az egyetemi képzés szünetében – írja a Krónika Online.

A Facebookon terjedő felvételen az látható, hogy Szamosközi István pszichológiaprofesszor az online oktatási óra szünetében minősíthetetlen stílusban kéri számon, hogy miért nincsenek a képernyők előtt a diákok, akiket kollégája egy rövid szünetre küldte.

„De mér vannak szüneten, b…szd meg. Tudják, hogy jövök vissza. Az Isten b…ssza meg! – reagál a hírre Szamosközi, és miközben kollégája arról biztosítja, hogy mindössze öt percről van szó, egyre jobban dühbe gurul. – Gyúrja beléjük a f…át!”

Az BBTE a közleményében emlékeztetett, hogy a helyes, mintaszerű és korrekt magatartást nemcsak az akadémiai tevékenységek során, hanem a mindennapi életben – így a tanórák szüneteiben is – elvárják az oktatóktól és a hallgatóktól.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Vanessa Garcia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top