Micsoda átverés: az olasz röplabdás 15 éven át azt hitte, hogy egy szupermodellel jár

nlc | 2021. December 01.
A férfi komoly adósságokba verte magát álmenyasszonya miatt.

Egy olasz férfi állítólag több mint 700 ezer eurós adósságot halmozott fel, miután tévesen azt hitte 15 éven át, hogy egy brazil szupermodell a barátnője. A szóban forgó átverés áldozata Roberto Caazzaniga a Milánóban élő, New Mater Volley csapatában játszó profi röplabdás.

„Mayát” egy Manuela nevű barátja mutatta be neki telefonon sok évvel ezelőtt, és amikor Roberto Caazzaniga képeket kért a lányról, akkor a brazil szupermodell Alessandra Ambrosio fotóit küldték át neki. Bár soha nem találkozott „szerelmével”, a férfi azt hitte, hogy jegyben járnak, és pazar ajándékokkal halmozta el, és több mint 700 ezer eurót utalt át neki az állítólagos szívbetegsége kezelésének az orvosi költségeire.

Alessandra Ambrosio a 2019-es cannes-i filmfesztiválon (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Roberto Caazzaniga végül a barátai és a csapattársai unszolására úgy döntött, utánajár, létezik-e valójában az állítólagos menyasszonya. Mikor fény derült a csalásra, a történetét a nyilvánosság elé tárta. Az egyik olasz tévécsatorna kamerái előtt vallotta be, hogy egy ismert csaló átverte, és több ezer eurós adósságot halmozott fel.

A helyi sajtó szerint Manuela, Cazzaniga állítólagos barátnője részt vett az átverésben, vélhetően ő mutatta be a sportolót a csalónak, aki feltehetően Szardínia szigetén él, nem pedig Brazíliában. Amikor a média munkatársai megkérdezték az illetőt az összeesküvésben való részvételéről, a nő tagadta, hogy bármi köze lenne a csaláshoz, és azt állította, hogy csupán Maya egyik barátja. A kérdésre, hogy miért őt azonosították Cazzaniga pénzének címzettjeként, azzal hárított, hogy úgysem hinné el neki senki az igazságot.

Az ügyben a hivatalos nyomozás még nem ért véget.

(LadBible via 24.hu)

Roberto Cazzaniga egy Spanyolország elleni meccsen 2009-ben (Fotó: Getty Images)

Exit mobile version