nlc.hu
Életmód

Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones házassága

Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones megmutatták Hollywoodnak, mi az igaz szerelem

Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones a nagy korkülönbség ellenére is boldog, kiegyensúlyozott házasságban élnek immáron 21 éve.

Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones az 1990-es években szerettek egymásba, történetük igazán mesébe illő.

Michael Douglas megharcolt Zeta-Jones-ért

Az akkor 55 éves Michael Douglas akkor figyelt fel a 30 éves színésznőre, amikor meglátta a Zorro álarca című filmben. A Catherine Zeta-Jonesnál 25 évvel idősebb színészt annyira lenyűgözte a színésznő játéka, hogy eldöntötte, megismerkedik vele közelebbről is. Egy hónappal később elérkezett a Deauville Film Festival, ahol bemutatták a Zorro álarca című filmet is, ezért Douglas kinyomozta, hogy ott lesz-e Catherine az eseményen.

Végül ezen a bizonyos fesztiválon találkoztak, és állítólag másfél óra beszélgetés után Douglas azt mondta, hogy szerinte ő lesz Catherine gyermekeinek  az édesapja, de ez a megnyilvánulás a színésznőnek nem tetszett, ki is kosarazta, ám a színész nem adta fel.

Catherine Zeta Jones és Michael Douglas 21 éve házasok

A 25 év korkülönbség ellenére a mai napig imádják egymást (Fotó: Frank Trapper/Getty Images) és a házaspár napjainkban  (Fotó: Rich Fury/Getty Images)

Virágokat küldött neki, majd elkezdtek telefonon beszélni, és randizni.

1999 szilveszterén eljegyezték egymást, majd 2000-ben összeházasodtak. Michael Douglasnek az első feleségétől 1978-ban már született egy fia, a börtönviselt Cameron, de sem ez, sem az életkora nem állt útjába annak, hogy Catherine Zeta-Jonesszal is gyerekeket vállaljon. Az esküvőjükön már ott volt a kisfiuk, Dylan, aki 2000. augusztus 8-án született. Lányuk, Carys 2003. április 20-án látta meg a napvilágot.

Bár voltak hullámvölgyek a kapcsolatukban, 2013-ban hat hónapot külön is éltek

Kemény évek voltak azok, amelyek Douglas torokrákjával kezdődtek, aztán bipoláris zavart állapítottak meg Catherine Zeta-Jonesnál, és a problémák annyira elhatalmasodtak, hogy egy időre a különélés tűnt a legjobb megoldásnak.

A válás lehetősége sem volt kizárva, de azt gondolom, hogy az emberek manapság túl gyorsan dobják be a törölközőt. A legjobb formádat kell hozni, amikor az első gond felüti a fejét, és tudnod kell, nem ez lesz az utolsó problémád. A közös út során rengeteg ilyen pillanat lesz” – mondta akkor Catherine.

Catherine Zeta Jones és Michael Douglas akkor és most

Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones 2021-ben (Fotó: Getty Images/Bobby Bank)

A házaspárnak végül sikerült visszatalálniuk egymáshoz, akiknek a szakmai karrier mellett legalább annyira fontos a család.

„Én arra is törekedtem, hogy több lábon álljak. Van egy üzleti karrierem is, amiről nem beszélek, de eléggé lefoglal, ha épp nem szerepet tanulok. És az is fontos, hogy legyen valódi életem, ne csak színésznőként létezzek. Ott van az otthonom, a családom, a gyerekek, és ez a legfontosabb. Ha nem lenne valódi életem, csak a karrieremért élnék, akkor biztosan szenvednék” – mesélte egy korábbi interjújában Catherine.

21. házassági évfordulójuk alkalmával pedig Douglas megható videóval köszöntötte feleségét.

„Boldog évfordulót, én drága Catherine-em! Nagyon szeretlek” – fogalmazta Michael Douglas.

(Nyitókép: Lars Niki/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top