Életmód
Szponzorált tartalom

A Mars 1 milliárd dollárt fektet fenntarthatósági tervébe (x)

Mindannyiunk kedvenc édesség-, állateledel- és élelmiszer-gyártója idén is tovább haladt a fenntarthatóság felé vezető úton.

Idén az éghajlatváltozás hatásai, a világjárvány és a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése nagy terhet rótt az ellátási és termelési láncokra. Éppen ezért kulcsfontosságúvá vált, hogy a vállalatok már ma elkezdjék a környezeti és társadalmi kihívások kezelését, és ebben tudományosan megalapozott ajánlásokat kövessenek. Ezt teszi a Mars is, amely már 2017-ben elindította Sustainable in a generation fenntarthatósági tervét. A terv, amelyet egy 1 milliárd dollár kezdeti befektetéssel indítottak, ambiciózus célokat tűzött ki az egészséges bolygó érdekében, és emellett célja, hogy biztosítsa azoknak a közösségeknek a jóllétét, amelyek a Mars ellátási láncához tartoznak.

„Miközben azon dolgozunk, hogy átvészeljük a globális zavarok elhúzódó időszakát, lehetőségünk és felelősségünk is, hogy cselekedeteinkkel megmutassuk, mit képviselünk – mind az emberek és a bolygónk érdekében. Büszkék vagyunk a Sustainable in a generation tervünk eredményeire, de elismerjük, hogy van még tennivalónk, és bízunk abban, hogy a partnerekkel, beszállítókkal és a civil társadalommal együttműködve olyan világot teremtünk a következő generációk számára, ahol mindenki jól boldogul” – mondta Sófalvi Attila, a Mars Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Mars 1 milliárd dollárt fektet fenntarthatósági tervébe (x)A koronavírus-járvány a világ mezőgazdasági és halászati közösségeire volt a legsúlyosabb hatással, amelyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a nyersanyagok előállításában és beszerzésében. Az ő támogatásukra a Mars létrehozott egy vészhelyzeti alapot, amely eddig több mint 39 millió dollár értékű adománnyal segítette az ellátási láncához tartozó közösségeket. Közép-Európában idén a Mars a járvány utáni újrakezdés támogatására, és a frontvonalban dolgozókra, valamint a kiszolgáltatott emberekre és kisállatokra összpontosított, és 600.000 euró értékű termék- és pénzadományt juttatott el a rászorulóknak abban a négy országban, ahol jelen van: Románia, Magyarország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia.

A Mars fenntarthatósági tervének célja, hogy 1 millió ember életét javítsa az értékláncában, és segítse őket a boldogulásban. A fenti adományok ennek csak egy kis részét képezik, emellett továbbra is befektetnek mezőgazdasági, oktatási vagy a nők szerepvállalását segítő programokba, és együttműködnek nemzetközi civil szervezetekkel, különböző tudományos projektekkel és kormányokkal a cél elérése érdekében.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top