nlc.hu
Életmód

Kitüntették a 105 éves veteránt

Becsületrenddel tüntetik ki 105. születésnapján a veteránt

Wooten őrnagy túlélte a II. világháborút és a koronavírust is.

Franciaország legmagasabb kitüntetésével, a Becsületrenddel tüntették ki a 105. születésnapját ünneplő II. világháborús veteránt, Lee Wooten őrnagyot. Az idős férfi tavaly átesett egy koronavírusos megbetegedésen is, ám szerencsésen felépült.

Kitüntették a veteránt (Fotó: Twitter)

Kitüntették a veteránt (Fotó: Twitter)

„A Becsületrendet francia állampolgároknak, valamint olyan külföldi állampolgároknak adományozzák, akik Franciaországot vagy az általa képviselt eszméket szolgálták, beleértve azokat a személyeket, akik szakmai munkájukkal hozzájárultak az országhoz, valamint olyan veteránokat, mint az amerikaiak, akik életüket kockáztatták a világháborúban” – áll az alabamai francia konzulátus közleményében.

Lee Wootent 1943-ban hívták be katonának és 1944-ben érkezett Franciaországba. A hadsereg közlegényeként szolgált Le Mans-ban, mielőtt Párizsba küldték dolgozni egy vasútállomásra, ahol bombakárosult vonatokat javított. 1946-ban visszatért az Egyesült Államokba, és a US Steelnél dolgozott Birminghamben, miután leszerelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top