nlc.hu
Életmód

Tavasz a télben

Mutatjuk, mikor ér véget a januári tavasz

Szokatlanul meleg nappal indult az év, szombaton egy szál kapucnis pulcsiban lehetett lófrálni, és ma sem lesz ez másképpen.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint így alakul mától az időjárásunk:

Vasárnap: A legtöbb helyen javulnak a látási viszonyok, ugyanakkor az északkeleti megyékben egész nap párás, ködös idő valószínű. Másutt legalább néhány órára kisüt a nap, azonban délután egyre inkább megvastagszik felettünk a fátyolfelhőzet. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de elsősorban az Észak-Dunántúlon megélénkül a délnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb részeken 10, 15 fok között alakul, de északkeleten csupán 2, 9 fok között valószínű. Késő este 2 és 8 fok közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

Hétfő: Általában közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. A ködfoltok napközben feloszlanak. A délnyugati, majd északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A maximum hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul.

Kedd: Általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Helyenként előfordulhat kisebb eső. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A déli, délnyugati szelet többfelé kísérhetik erős, néhol időnként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a maximum 6 és 14 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, a délnyugati tájakon a magasabb értékeket.

Szerda: Nagyrészt erősen felhős, illetve borult időben lesz részünk. Több helyen előfordulhat eső, záporeső, estétől a nyugati, északnyugati országrészben néhol havas eső is eshet. A délnyugati, majd északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali órákban 1, 8 fok várható. A csúcsérték általában 5 és 11 fok között alakul, de a déli megyékben helyenként 12, 15 fokot is mérhetnek.

Csütörtök: A frontfelhőzet délkelet felé húzódik, el is hagyja hazánkat, mögötte felhőátvonulások várhatók, kevés gomolyfelhővel, estére csaknem mindenhol kiderül az ég. Általában több órára kisüthet a nap. Helyenként előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé kísérhetik erős széllökések. A hajnali órákban -4, +3 fokot mérhetünk. A csúcsérték általában 3 és 7 fok között alakul.

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Péntektől (a jelenlegi előrejelzések szerint) marad a 3 és 7 fok közötti hő. Télnek még ez sem nevezhető, de legalább hasonlít. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top