nlc.hu
Életmód

Keleti Ágnes születésnapja

Ma 101 éves Keleti Ágnes – így él most a legendás tornász

Egyetlen olimpián 4 aranyérmet is szerzett.

Ma ünnepli 101. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai és egyszeres világbajnok tornász, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka és érmese. A legenda a hirado.hu-nak elárulta: izgatottan várja a születésnapi köszöntését.

Az ő korában már elengedhetetlen a 24 órás felügyelet. Egy nővér és egy házvezetőnő vigyáz rá, rendszeresen jár hozzá gyógytornász és orvos is” – mondta el minden idők legeredményesebb magyar tornásznőjéről közeli barátja és szóvivője, Róth Tamás. Arról is mesélt, hogy mivel Keleti Ágnes imád utazni, a torna mellett utazási műsorokat is gyakran néz, és szinte mindig szól valamilyen muzsika a lakásban.

Keleti Ágnes

Keleti Ágnes, a világ legidősebb olimpiai érmese – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Róth Tamás azt is elárulta, hogy Gyurta Dániel, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagja, valamint az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, Fábián László személyesen is felköszönti a tornásznőt, aki még ilyen idősen is simán lemegy spárgába. A születésnapi összejövetelen azonban minden résztvevőnek a helyszínen covid-gyorstesztet kell elvégeznie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top