nlc.hu
Életmód

Időalapú jegyek a BKK-nál

Márciustól jön az időalapú jegy a BKK-nál, így működik

A 30 és 90 perces időalapú jegyeket valójában tovább lehet használni, mint amennyit a nevük sugall.

Márciustól jönnek az időalapú jegyek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, de még ezelőtt a jól ismert, hagyományos vonaljegy is elérhetővé válik digitális formában. A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntött arról, hogy tavasztól már 30 és 90 perces időalapú jegyekkel is lehet utazni a BKK járatain.

Az időalapú termékek két induló jegytípusa:

  • 30 perces jegy (530 forint): Egy hagyományos vonaljegy ára 350 forint, aki tehát akár csak egyszer is átszáll egy másik járatra – vagy oda-vissza utazik ugyanazon a vonalon –, annak már megéri inkább a 30 perces jegyet használnia a vonaljegy helyett.
  • 90 perces jegy (750 forint): Kiválóan alkalmas valamilyen ügyintézéssel egybekötött utazásra, érvényességi idejébe még egy oda-vissza út is beleférhet, hiszen bármelyik irányba érvényes.
Táblázat az időalapú jegyről

A hagyományos vonaljegy és az időalapú jegyek összehasonlítása (Forrás: BKK)

Ezeket a digitális termékeket a nevükkel ellentétben – a használati feltételek miatt – valójában akár 60 és 120 percig is lehet majd használni. Az időalapú jegyekkel minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást be lehet fejezni, még akkor is, ha tovább tart, mint 30 vagy 90 perc.

Ez azt jelenti, hogy a 30 perces jeggyel 29 perc 59 másodpercig, a 90 perces jeggyel pedig 89 perc 59 másodpercig fel lehet szállni egy újabb BKK-járatra, és azzal el lehet utazni Budapest határán belül bármeddig.

A jegy érvényessége a járműre történő felszálláskor vagy a metró területére történő belépéskor indul az első kódbeolvasással.

(nlc/MTI)

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top