nlc.hu
Életmód

Egy felmérésből kiderült, melyik üzletben vásárolnak a magyarok a legolcsóbban

A magyarok szerint ebben az üzletben lehet a legolcsóbban vásárolni

A Lidl nagy fölénnyel nyert, itt szeretnek a legjobban vásárolni a magyarok.

A magyarok úgy ítélik meg  Pulzus Kutató legújabb felmérése szerint, hogy a Lidl vagy a Penny magyarországi üzletében tudnak a leginkább takarékosan, olcsón vásárolni.

  • A válaszadók 32 százaléka mondta a legkedvezőbb árakat nyújtó üzlettáncnak a Lidlt.
  • A Penny 20 százalékkal a 2. helyre került, míg a harmadik az Aldi 11 százalékkal.
  • Az Auchan, a Tesco és a Spar egyenként 5-5 százalékos eredményt értek el, míg a CBA, a Coop és a Reál üzleteit csak kevesen tartják a legolcsóbbnak. 
üzlet, vásárlás

Fotó: Pexels

A felmérésből az is kiderült, hogy nemi megoszlás szerint a férfiak és nők szerint a Lidl kínálja a legjobb áron a termékeit, a Penny inkább a női vásárlók körében népszerű. A nők mindössze 11 százaléka nem tudott konkrét boltláncot megnevezni, miközben ez a férfiak negyedére volt igaz. A korosztályok alapján is Lidl és a Penny szerepelt kiugróan szinte minden korosztályban: a fiatalabbak 7 százaléka mondta a legolcsóbbnak az Aldit, és körükben az Auchan is előrébb áll.

Végzettség szempontjából az Aldi a diplomások körében jobban szerepelt, mint a közép- és alapfokú végzettségűek táborában.
A Lidl fölénye a megyeszékhelyen élők körében a leglátványosabb, miközben a vidéki városokban élőknél a Penny alig maradt el tőle.  A fővárosban ugyancsak a Lidl, a Penny és az Aldi áll az első három helyen, a községekben még a Spart és a Coopot is említették.

(Napi.hu, Startlap.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top